Spoločnosť Huawei len pred pár dňami predstavila phablet s označením Mate 9, ktorý svojimi vlastnosťami reprezentuje nekompromisnú high-end triedu. 

Huawei Mate 9 dostal do výbavy okrem 5,9-palcového IPS FHD displeja aj čipset Kirin 960 alebo grafickú jednotku Mali-G71 MP8. Pamäte majú kapacity 4 GB v prípade RAM a 64 GB v rámci interného ukladacieho priestoru.

Spomenúť ešte môžeme 4000 mAh batériu s technológiou rýchleho nabíjania cez USB typ C alebo hrúbku 7,9 milimetra jeho prémiového kovového tela. Pre mnohých používateľov je nemenej dôležitý tiež fotoaparát. Ani tento komponent čínsky gigant nepodcenil.

Huawei Mate 9 disponuje duálnym fotoaparátom, ktorý bol navrhnutý v kooperácii s renomovanou spoločnosťou Leica. Snímač, ktorý zaznamenáva farebné spektrum, má 12 Mpx a druhý, monochromatický senzor, má rozlíšenie 20 Mpx. Clona je v tomto prípade f/2.2. Určite zaváži optická stabilizácia obrazu, schopnosť natáčať 4K videá alebo hybridné aj optické priblíženie.

K TÉMEHuawei Mate 9 oficiálne: High-end phablet s Leica fotoaparátmi a OS Android 7.0 Nougat

Čísla sú jedna vec, praktické skúsenosti a výsledné fotografie vec druhá. Nižšie sme vybrali päť fotografií, ktoré boli zhotovené práve smartfónom Huawei Mate 9. Ak vás snímky zaujali, pozrieť si môžete všetkých 34 fotografií v albume na sociálnej sieti Flickr. Nájdete ho v tomto odkaze.

mate 9 mate 9 mate 9 mate 9

mate_9