Úvod Smartphony Dohady Americký HTC Bolt sa zrejme dostane aj do Európy. Pod iným názvom

Americký HTC Bolt sa zrejme dostane aj do Európy. Pod iným názvom

7
Taiwanská spoločnosť HTC pred pár dnami predstavila smartfón s označením HTC Bolt, ktorý si je veľmi podobný s vlajkovým modelom HTC 10.

HTC Bolt bol predstavený pre americký trh s exkluzívnou dostupnosťou u operátora Sprint. Obmedzená dostupnosť nás mrzela, keďže zariadenie vyzerá skutočne príťažlivo nielen po vzhľadovej, ale aj funkčnej stránke.

HTC Bolt dostal do výbavy prémiové jednoliate telo, ktoré je vyfrézované z hliníku. Ide o vôbec prvý HTC smartfón, ktorý je odolný voči vode. Certifikácia IP57 chráni pred dažďom, obliatím alebo iným, menším zásahom tekutinou.

5,5-palcový Super LCD 3 displej sa chváli QHD 1440p rozlíšením a chráni ho posledná, piata generácia odolnej vrstvy Gorilla GlassSnapdragon 810 pracuje s 3 GB kapacitou RAM a 32 GB rozšíriteľným úložiskom (microSD max. 2TB). Zadný fotoaparát má 16 Mpx, PDAF ostrenie a clonu f/2.0. Foto balíček zahŕňa aj optickú stabilizáciu obrazu, schopnosť 4K záznamu videa a bezstratový RAW formát. Vpredu sa usídlila 8 Mpx selfie kamera.

htc-bolt

3200 mAh batérii bude musieť stačiť rýchle nabíjanie Quick Charge 2.0, ktoré prebieha prostredníctvom konektora USB typ C. Výrobca nezabudol ani na NFC čip. Operačný systém Android vo verzii 7.0 Nougat prekrýva používateľské prostredie HTC Sense. Snímač odtlačkov prstov a hi-res audio áno, na 3,5 mm jack zabudnite.

HTC Bolt je pri pohľade na dané vlastnosti skutočne zaujímavý a určite sa dotýka vrcholovej triedy zariadení. Horšie to už je s cenou. V USA bola stanovená na 600 dolárov, poprípade na 25 dolárov mesačne v rámci splátok pri 24 mesačnom programe operátora Sprint.

Softvéroví vývojári známi ako @LlabTooFeR sú vždy dobre informovaní o zariadeniach výrobcu HTC. Ich najnovší príspevok na sociálnej sieti Twitter prezradil, že HTC Bolt si nájde cestu aj do Európy. Ak budeme príspevku dôverovať, na starom kontinente by sa mal predávať pod názvom HTC Evo 10. Okrem toho poputuje na trhy v Afrike a na Blízkom východe.

Americká cena si už stihla vyslúžiť kritiku od zahraničných recenzentov. Tá európska zvykne bývať v prípade smartfónov vyššia, respektíve korešponduje s tou americkou, len sa za číslom neobjaví znak „$“ ale „€“. 600 eur za takýto smartfón…trochu veľa. Nebudeme však predbiehať. Keďže nie je známy konkrétny dátum alebo obdobie európskeho uvedenia, radšej si počkáme na ďalšie bližšie informácie o prípadnom rozšírení dostupnosti.