Úvod iPhone iPhone 7 Desivé FOTO: Tehotná žena zaspala na svojom Apple iPhone 7. Takto dopadla!

Desivé FOTO: Tehotná žena zaspala na svojom Apple iPhone 7. Takto dopadla!

9
Ak v posteli zvyknete na svojom nabíjajúcom sa telefóne pozerať videá, možno by ste mali zbystriť svoju pozornosť. Najnovší príbeh sa odohral v Austrálii, kde si Melanie Tan Pelaez dala nabíjať svoj iPhone 7 a zanedlho zaspala.

Keď sa druhý deň zobudila, niečo jej bolo neuveriteľne nepríjemné. Jej pravá ruka bola totiž celá červená a po celej dĺžke v nej cítila pichavú bolesť.

Po rýchlej návšteve nemocnice jej doktori povedali, že utrpela popáleniny 2. stupňa, ktoré pochádzajú od neznámeho objektu. Z pohotovosti tehotnú ženu prepustili no s tým, že si má prehľadať spálňu a zistiť, čo jej tieto zranenia spôsobilo. Keď sa teda vrátila domov, uvedomila si, že za zranenia môže jej iPhone 7. Vypálené tvary na ruke sa zhodovali s telefónom a nabíjačkou.

Melanie neskôr vzala svoj telefón do Apple Store, kde jej povedali, že telefón doslova nesmrdí tak, aby vedeli vyhodnotiť, že bol na vine. Telefón však tak či tak zabalili a zaslali na test do amerického Cupertina. Apple jej síce ponúkol náhradný iPhone 7, Melanie ho však odmietla, pretože tejto značke už vraj neverí, a to aj napriek tomu, že iPhone mala od úplne prvého modelu. Na Apple zatiaľ nepodala žalobu, je to však stále otvorená možnosť. Mladá Melanie sa už stretla s plastickým chirurgom, ktorý nevylúčil bolestivé operácie.

Čo sa teda stalo?

Prykritie nabíjajúceho sa smartfónu či už vankúšom alebo telom zabraňuje prirodzenej cirkulácii vzduchu. Kvôli tomu sa zariadenie prehrieva, hlavne pri náročnej činnosti, akou môže byť streamovanie filmov, hranie hier, a pod. Ak si v posteli radi pustíte film alebo nejaké iné video, zaistite, aby mal váš telefón dostatočnú cirkuláciu vzduchu.

Doktorská správa potvrdzujúca popálenie smartfónom iPhone 7
Doktorská správa potvrdzujúca popálenie smartfónom iPhone 7

V ideálnom svete by ste telefón v posteli používať nemali vôbec, resp. iba vtedy, keď sa nebude nabíjať. Inak môžete dopadnúť ako pani Pelaezová.