Len málokedy sa stáva, že by sme boli z konceptu smartfónu nadšení tak, že by sme ho chceli, najlepšie už včera. Naposledy nás takto ohromil Xiaomi s ich fungujúcim konceptom Mi MIX, ktorý dokonca začal predávať.

Dnes sa stretávame s konceptom Nubio, ktorý nemá so značkou ZTE nič spoločné. Ide o predstavu toho, ako by mohli bezrámikové smartfóny budúcnosti fungovať a ako by mohli byť navrhnuté.

Nubio ponúka hneď dva hardvérové stavy – klasický a futuristický. Pri futuristickom sa pozeráte na bezrámikový displej, ktorý má na jeho spodnej strane malú bradu, aby sa ľahšie držal. To ale nie je všetko. Klasický režim zapnete veľmi štýlovo – vysunutím konštrukcie pod displejom o niečo vyššie. Vďaka tomu získate prístup k prednému fotoaparátu a reproduktoru pre pohodlnejšie telefonovanie. Keď skončíte s fotením alebo telefonovaním, zadnú časť konštrukcie opäť len zasuniete za displej.

Umelec Kenny Lin, ktorý koncept navrhol si ho predstavil hneď v niekoľkých prevedeniach. Medzi nimi napríklad klasická čierna, biela, dva dva odtiene dreva a nakoniec aj koža.

Samozrejme, tento telefón tak skoro ak vôbec nebude k dispozícii. Aj tak nám to však dáva nádej, že bezrámikové smartfóny najväčších výrobcov, ktoré sú naplánované na budúci rok môžu byť veľmi, veľmi zaujímavé.

Čo vy na to, dali by ste si povedať? My teda určite áno!

nubio-2 nubio-4 nubio-5 nubio-6 nubio-8 nubio-9 nubio-10