Úvod Aplikácie Facebook testuje novú funkciu. Aplikácia bude hľadať WiFi siete vo vašom okolí

Facebook testuje novú funkciu. Aplikácia bude hľadať WiFi siete vo vašom okolí

0
© bgr.in

Sociálna sieť Facebook, resp. jej oficiálna aplikácia dostane zrejme v blízkej budúcnosti novú, určite užitočnú funkcionalitu. Zameria sa na internetové pripojenie.

Pokiaľ sa pohybujete v okolí domova a v práci, internetové pripojenie beriete ako samozrejmosť. Doma WiFi, v práci WiFi, po ceste používate mobilné dáta.

Pri návšteve iných miest, neznámych lokalít alebo pri cestovaní to je horšie. Mobilné dáta nie sú neobmedzené (rýchlosťou) a prípadná navigácia alebo vyhľadávanie informácií môže skončiť pri vyčerpanom dátovom balíku dlhým mučivým načítavaním stránok.

Snímky obrazovky z iOS aplikácie Facebook prezrádzajú, že sa jej vývojári pohrávajú s myšlienkou akejsi mapy dostupných WiFi sietí. Tie sa vám pochopiteľne zobrazia na základe vašej aktuálnej polohy.

facebook-wifi1

facebook_wifi

Dalo by sa predpokladať, že testovanie funkcie nie je náhodné. Vysielanie živých video prenosov práve prostredníctvom aplikácie Facebook je veľmi populárne a bude ešte populárnejšie. Živý stream ale potrebuje dáta. Veľa dát. Notifikáciu, že sa vo vašom okolí nachádza dostupné bezdrôtové prístupové miesto na internet by určite mnohí privítali.

facebook_wifi3

Zatiaľ nie je ani zďaleka jasné, kedy môžeme funkciu v našich nainštalovaných Facebook appkách očakávať. Čím skôr ale príde, tým lepšie. Facebook je vzhľadom na masívnu používateľskú základňu bohatý na rôzne dáta, medzi ktorými nechýbajú ani tie o voľných WiFi sieťach.

Získava ich napríklad z Facebook stránok, ktoré patria rôznym podnikom, obchodným centrám, kaviarňam alebo reštauráciám.