Úvod Aplikácie Aplikácia Adobe Lightroom prešla aktualizáciou. Vývojári pridali žiadanú funkciu

Aplikácia Adobe Lightroom prešla aktualizáciou. Vývojári pridali žiadanú funkciu

0

Aplikácia Adobe Lightroom, ktorá patrí medzi najlepšie nástroje pre úpravu fotografií, prešla aktualizáciou. Appka v roku 2015 získala ocenenie Professional Photographer Hot One Awards za najlepšiu foto aplikáciu.

Adobe nezostalo nič dlžné svojej povesti a aplikáciu vývojári spoločnosti natlačili bohatou funkcionalitou. Z vašich fotografií dokážete s trochou šikovnosti a s touto aplikáciou vyťažiť maximum.

Z nudnej a bežnej fotky tak môže byť niečo, čo stojí za viac ako len za letmý pohľad. Aplikácia ale mala jednu veľkú nevýhodu. K jej používaniu sa prikláňajú skôr pokročilejší používatelia, ktorí fotografujú nielen smartfónom, ale aj napríklad zrkadlovkami alebo modernými kompaktnými fotoaparátmi.

Fotografie z týchto zariadení užívatelia vo väčšine prípadov ukladajú v surovom bezstratovom formáte, ktorý je známy ako RAW. Aplikácia Adobe Lightroom ich nevedela spracovať, pričom to posledný update zmenil. Ak ste chceli donedávna takéto fotografie pomocou tejto appky upravovať, museli ste ich previesť do DNG formátu a následne použiť v aplikácii.

adobe-lightroom

Verzia aplikácie 2.2 neumožňuje len RAW fotografie upravovať, ale ich aj presúvať do smartfónu a aplikácie priamo z externého snímacieho zariadenia. Poslúži na to USB OTG funkcionalita.

Pokiaľ vás zaujíma, či aj z vášho fotoaparátu môžete surové snímky v appke Adobe Lightroom upravovať, navštívte túto adresu, kde uvidíte zoznam všetkých podporovaných zariadení. Je ich slušná kopa, čiže to svoje medzi nimi s veľkou istotou nájdete.

Appku Adobe Lightroom nájdete štandardne v obchode Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.lrmobile“]