Úvod Zaujímavosti Ľudia v Anglicku stáli v dlhom rade kvôli smartfónu. Nešlo však o...

Ľudia v Anglicku stáli v dlhom rade kvôli smartfónu. Nešlo však o iPhone ale o čínske zariadenie

0

Dav ľudí, ktorí čakajú v dlhom zástupe len kvôli tomu, aby si kúpili smartfón sa zvykne spájať so smartfónom iPhone od Apple. V USA pri štarte predaja tohto smartfónu nie je dlhý rad čakajúcich vôbec výnimočný.

Niečo podobné sa udialo aj vo Veľkej Británii. Asi každý výrobca smartfónov by si určite želal, aby sa na jeho produkty stálo v nekončiacom rade. Tentokrát sa to podarilo mladej čínskej spoločnosti OnePlus.

Tá sa svojou veľkosťou, predajmi alebo tržbami ani len nemôže priblížiť k americkému Apple, no ich inovovaný model OnePlus 3T zožal až nečakaný záujem verejnosti.

OnePlus 3T sa objavil v malo obchodnej predajnej sieti v Anglicku vôbec po prvýkrát. Výrobca OnePlus sa v tejto krajine dohodol s operátorom O2, prostredníctvom ktorého kapacít zariadenie predáva. Predaj odštartoval 24. novembra 2016 a pred predajňou stálo viac 100 záujemcov.

oneplus1

Na oficiálnej stránke výrobcu si môžete OnePlus 3T objednať s cenou 439 eur pri 64 GB verzii. 128 GB model z vašich peňaženiek vytiahne 479 eur. OnePlus 3T je oproti predošlej verzii síce po dizajnovej aj veľkostnej stránke rovnaký, zmeny sa však udiali pod kapotou. Ponúka výkonnejší procesor, lepší predný fotoaparát alebo o niečo väčšiu kapacitu batérie. Detaily nájdete v článku z oficiálneho predstavenia.

Keďže OnePlus 3T je vo Veľkej Británii ponúkaný v kooperácii s už spomínaným operátorom, pozreli sme sa, aké výhody predkladá. Rôznych predplatených balíčkov operátor ponúka hneď niekoľko.

Vybrali sme skromnejší paušál s 1 GB objemom dát, neobmedzenými hovormi a SMS správami do všetkých sietí v UK. Ten by vás mesačne stál aj spolu so smartfónom OnePlus 3T 35 libier (17 libier smartfón – 18 libier paušál). Na mieste, resp. na začiatku zaplatíte 9 libier.

Pokiaľ by ste chceli zaplatiť celú sumu za zariadenie hneď, s rovnakým programom necháte v predajni 417 libier. Samotný mesačný program následne stojí 18 libier mesačne. Ide pritom o 24 mesačnú viazanosť. Krádež, stratu alebo poškodenie si môžete poistiť sumou 10 libier mesačne.

oneplus_3t

V oficiálnom internetovom obchode OnePlus sa model 3T v 64 GB verzii predáva pre britský trh za 399 libier. Britské O2 teda ponuku zariadenia nezvýhodňuje. V deň štartu predaja ste ale mohli získať OnePlus darčeky (tričká a pod.), nechýbalo občerstvenie, hranie hier alebo súťaž o jeden smartfón.