Úvod Novinky Aktuálne Amazon.de spustil útok na slovenské e-shopy. Na Slovensko bude počas Vianoc doručovať...

Amazon.de spustil útok na slovenské e-shopy. Na Slovensko bude počas Vianoc doručovať zadarmo!

22

Najväčší internetový obchod na svete, Amazon, počas tohtoročných Vianoc chystá ofenzívu voči slovenským a českým e-shopom. Pri objednávkach, ktoré prevýšia cenu 39 eur automaticky uplatní poštovné zadarmo. Podobné akcie chystajú alebo už ponúkajú aj slovenské obchody.

Amazon o tejto akcii neinformoval vlastnou tlačovou správou. Na samotnom webe predajcu už ale nájdete platný cenník. Akcia platí ako pre Slovensko, tak aj pre Českú republiku. Pochopiteľne, väčší, resp. ťažší tovar sa nemusí kvalifikovať do tejto akcie, o čom predajca informuje hneď pod cenníkom.

slovensko-amazon
Oficiálny cenník predajcu informuje o doručení zdarma pri nákupe nad 39 eur

Českí ani slovenskí predajcovia sa novej akcii Amazonu údajne neobávajú. Tomáš Braverman, šéf cenového vyhľadávača Heureka.cz pritom tvrdí, že akcia Amazonu nejak vážne nekonkuruje našim e-shopom, ktoré už teraz často tovar zasielajú bezplatne a k tomu ešte zákazníkovi ponúkajú špičkový doplnkový servis.

Oveľa lepším prípadom by prirodzene bolo, ak by Amazon vstúpil na Slovensko so všetkým, čo k tomu patrí. Máme tým na mysli dodanie do druhého alebo v rovnaký deň a samozrejme starostlivosť o zákazníka a samotný tovar.