Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Vyšetrovanie výbuchov Note 7 má vážne následky: Vývoj Galaxy S8 mešká!

Vyšetrovanie výbuchov Note 7 má vážne následky: Vývoj Galaxy S8 mešká!

1
project dream

Po vojne je každý generál. Práve to si musia po prečítaní nového reportu od Wall Street Journal hovoriť šéfovia Samsungu. Server WSJ totiž naznačuje, že Samsung spravil obrovskú chybu, keď vyhlásil prvé zvolávanie vyše 2,5 milióna kusov Samsung Galaxy Note 7.

Spoločnosť podľa všetkého nemala dostatočné dôkazy o tom, že za výbuchmi stáli batérie vyrobené ich dcérskou spoločnosťou SamsungSDI.

Predstavitelia Samsungu sa tak rozhodli na základe analýzy fotografií, ako aj röntgenových snímok. Na nich mali problémy len smartfóny s batériami od Samsungu, tie od dodávateľskej spoločnosti, ATL, problémy nemali. Najväčší problém bol však v tom, že v prvej várke Note 7 bolo len 30% batérií od ATL. Zvyšok tvorili akumulátory od SamsungSDI.

Vývoj Galaxy S8 mešká minimálne 2 týždne

Vyzerá to však tak, že batérie od Samsungu nakoniec neboli príčinou katastrofického zlyhania toľkých zariadení. Samsung momentálne stále vyšetruje príčinu tak rozsiahleho a nebezpečného problému. Nájsť príčinu dokonca dostali za úlohu aj ľudia, ktorí doteraz pracovali na vývoji budúcoročnej vlajkovej lodi, Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 7 má chybu, na ktorú výrobca zatiaľ nevie prísť
Samsung Galaxy Note 7 má chybu, na ktorú výrobca zatiaľ nevie prísť

To zapríčinilo, že sa vývoj S8 posunul najmenej o dva týždne. Spoločnosť verí, že pripravením kvalitného top modelu pre rok 2017 odpúta pozornosť od kazových kusov Note 7. Galaxy S8 mal byť predstavený už 26. februára, deň pred MWC priamo v Barcelone. Momentálne ale nie je jasné či sa tak stane. O presnejšom dátume vás samozrejme budeme informovať.

Samsung po problémoch s Note 7 dostal poriadne finančné facky. Len samotné zvolávanie ich stojí približne 5 miliárd dolárov. To ale nie je všetko. Po skvelom začiatku predaja Note 7 hodnota ich firmy stúpla na najvyššie maximum v ich histórii. Neskôr kvôli problémom s tým istým modelom klesla o celých 20 miliárd dolárov.