VIDEO: Stoja inteligentné svetlá za to?!

9
Hlavnou súčasťou inteligentnej domácnosti by mali byť inteligentné svetlá. Na tom či sú farebné alebo len biele vôbec nezáleží. Práve svetlá vám dajú asi najsilnejší pocit z toho, že žijete v inteligentnej domácnosti.

Stačí si otvoriť telefón a svetlá si zapnete/vypnete odkiaľkoľvek. Môžete byť kľudne na opačnom konci sveta, stačí len otvoriť telefón a vypnúť zabudnuté svetlo v kuchyni. Perfektné!

huebridge

Philips Hue – hlavný ťahúň

Inteligentná domácnosť však za tých pár rokov nesmierne pokročila. Jednou z hlavných spoločností, ktorá tlačí a vymýšľa, ako by nám mohla spríjemniť každodenný život je Philips. Práve Philips prišiel s radom svetiel Hue, ktoré sú subjektívne najkompletnejším riešením inteligentných svetiel.

Stačí vám starter kit a akékoľvek ďalšie svetlá, po ktorých bažíte a môžete ísť na to.

Inteligentných svetiel sa chytili aj ďalšie firmy. Taký Osram ich ponúka oveľa lacnejšie, no často bohužiaľ trpí hlavne kvalita. Ja som sa preto rozhodol siahnuť po niečom čo má ešte vyššiu kvalitu a iný princíp fungovania.

lifx

LifX – žriebä, z ktorého bude ťažný kôň

LifX je mladá spoločnosť, ktorá každú svoju žiarovku vybavila Wi-Fi čipom pripájajúcim sa priamo na router. Nepotrebujete tak bridge (medzikus pre komunikáciu so svetlami), aby ste ich vedeli ovládať.

Stoja ale inteligentné svetlá za to? Pozrite si video a dajte mi vedieť!