Výdrž na jedno nabitie je stále najväčším problémom pri moderných smartfónoch. Výrobcovia dávajú často prednosť štíhlej konštrukcii pred väčšou kapacitou batérie. 

Smartfóny sú tak na pohľad veľmi príťažlivé, dobre sa s nimi manipuluje, no večerné zhasnutie displeja pri vybitej batérii z nich spraví nepoužiteľné ťažítka. Teda pokiaľ ich znovu nepripojíte na nabíjačku.

Samozrejme, veľká kapacita batérie nie je jediným faktorom, ktorý má vplyv na výdrž na jedno nabitie. Je však najpodstatnejší. Svoju rolu zohrávajú tiež používateľské návyky a samozrejme energetická náročnosť čipsetu. Moderné verzie operačného systému Android, akými sú 6.0 Marshmallow či 7.0 Nougat, už disponujú pokročilou správou optimalizácie spotreby energie. Na mysli máme režim Doze.

Smartfóny, ktoré nájdete vo výbere nižšie, nájdete na našom trhu a disponujú veľkými kapacitami batérie, pričom ponúkajú dostatočnú konfiguráciu, dobrý používateľský komfort a v neposlednom rade dizajn.

1. Asus Zenfone Max

Na prvé miesto by sme určite posadili ASUS ZenFone Max. Jeho 5000 mAh akumulátor je bezkonkurenčný. Smartfón môže dokonca fungovať aj ako power banka a nabijete ním iné smart zariadenia. Vzhľadom na svoju kapacitu je stále relatívne štíhly a neváži veľa.

Asus ZenFone Max

Pochvalu si zaslúži fotoaparát alebo vzhľad celého zariadenia. Jeho výdrž na jedno nabitie sme testovali aj u nás v redakcii. A dospeli sme k excelentným výsledkom. Viac už v minulom článku z testovania na: https://goo.gl/W8O9HM. Podľa porovnávača cien Herueka.sk si ho môžete zadovážiť už od približne 183 eur.

2. Lenovo Vibe P1 Pro

Druhé miesto patrí smartfónu Lenovo Vibe P1 Pro. Tak ako v predošlom prípade, aj toto zariadenie dostalo do vienka 5000 mAh batériu. Smartfón je hrubý 9,9 mm a váži akceptovateľných 189 gramov. Dátovo náročných poteší 32 GB interná pamäť s možnosťou rozšírenia o microSD pamäťové karty.

vibep1

Za zmienku stojí dvojica súčasne aktívnych slotov pre SIM karty alebo 5,5-palcový FHD 1080p displej. Lenovo Vibe P1 Pro Dual SIM sa dá kúpiť od približne 250 eur.

3. Huawei Mate 8

Ak predsa len hľadáte výkonnejší stroj s luxusným lookom, no nechcete byť ukrátení o veľkú kapacitu batérie, náročnejších používateľov uspokojí tretie miesto. To obsadil Huawei Mate 8.

huawei_mate_8

4000 mAh batéria si našla miesto v elegantnom a stále štíhlom tele z prémiového kovu. Zaujme tiež výkonný čipset Kirin 950, 3 / 4 GB operačná pamäť RAM alebo veľký IPS NEO LCD displej s FHD 1080p rozlíšením. Porovnávač cien Heureka.sk hlási najnižšiu cenovku 480 eur.

4. Moto X Force

Na predposledné 4. miesto podľa nás patrí smartfón Moto X Force. 3760 mAh batéria sa postará o poriadnu výdrž na jedno nabitie. Nejde však o jedinú konkurenčnú vlastnosť. Moto X Force je plnohodnotný high-end smartfón s vysokou odolnosťou.

moto_x_force

Ponúka nerozbitný QHD displej z plastového substrátu, kryt z balistického nylonu a odolnosť voči vode a prachu. Pri pohľade na jeho výbavu a vlastnosti asi nikoho neprekvapí cenovka. Server heureka.sk hovorí o cene medzi 600 – 700 eurami.

5. Samsung Galaxy S7 edge

Samsung Galaxy S7 edge sme vybrali ako piaty. ide o hviezdu kórejského giganta, ktorá stále žiari a patrí medzi najpopulárnejšie smartfóny vôbec. 3600 mAh batéria je vzhľadom na konštrukčné prevedenie a dizajn nadštandardná.

samsung-galaxy-s7-edge-3

O skvelých parametroch už snáď nemusíme ani hovoriť, špičkový fotoaparát nevynímajúc (DxOMark 88 bodov). Dobrou správou je, že od jeho oficiálneho predstavenia ubehol už nejaký ten piatok a jeho cena citeľne klesla. Porovnávač cien heureka.sk ukazuje ceny už od 563 eur.

Do výberu sa samozrejme mohli zaradiť aj iné smartfóny, ktoré disponujú podobne veľkými kapacitami batérií. Snažili sme sa vybrať rozdielne značky, cenové relácie ako aj faktor populárnosti tak, aby si našiel svojho favorita každý.