Úvod Zariadenia TOP 10 čínskych gadgetov, ktoré Slováci milujú a najviac nakupujú

TOP 10 čínskych gadgetov, ktoré Slováci milujú a najviac nakupujú

8
Ilustračný obrázok
Blížia sa Vianoce a či už chcete alebo nie, pomaly aj nakupovanie darčekov. Radi by sme to preto odštartovali parádnymi tipmi na zaujímavé zariadenia a gadgety, ktoré by mohli spraviť radosť vám alebo vašim blízkym. Ako lepšie začať než TOP 10 gadgetmi, ktoré sú podľa štatistík obchodu Everbuying.net medzi Slovákmi najobľúbenejšie? Poďme na to.

Na začiatok začneme smartfónmi, nižšie sa už budeme venovať lacnejším záležitostiam, ako napríklad slúchadlám či dokonca hernej myške.

1. Vernee Apollo Lite

Vernee Apollo Lite je jedno z tých zariadení, ktoré prekvapia nielen špecifikáciami, ale aj kvalitou spracovania a výkonom v reálnom svete. Zariadenie ponúka 5,5-palcový displej, Android 6.0 Marshmallow, desaťjadrový procesor, 4 GB RAM, 32 GB úložisko a 16 Mpx fotoaparát.

vernee-apollo-lite

Apollo Lite sa na Everbuying.net predáva za 179,99 EUR, ak chcete cenu nižšiu o zhruba 1 euro, použije kód EPOLO.

2. Xiaomi Mi 4

Druhým na rade je už dobre známy a overený Xiaomi Mi 4, teda predchodca aktuálneho Mi 5. Tento smartfón ponúka nielen výbornú podporu zo strany vývojárov, ale aj solídne špecifikácie. Jeho jadro tvorí procesor Snapdragon 801 a grafický čip Adreno 330. Nechýbajú ani 3 GB RAM a 64 GB úložisko.

mi-4-xiaomi

Zadnú stranu zdobí 13 Mpx senzor, prednú zas 8 Mpx kamera. Za koľko, pýtate sa? Po zadaní kódu MI4OE za solídnych 133 EUR, a to je už naozaj parádna cena!

3. Xiaomi Redmi 3s

Xiaomi Redmi 3s je relatívne nový smartfón. Predstavený bol len v júni 2016, ponúka výborný pomer ceny ku výkonu a možno aj preto sa okamžite stal jedným z najobľúbenejších zariadení Slovákov vôbec. Čo všetko ponúka? Základom je 5,0-palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1 280 x 720 palcov a osemjadrový procesor Snapdragon 430. Ten dopĺňa grafický čip Adreno 505, ako aj 32 GB úložisko a 3 GB RAM.

xiaomi redmi 3s

Na zariadení ďalej nájdete 13 Mpx a 5 Mpx senzor. Nakoniec, telefón je vybavený peknou porciou konektivity. Nechýba GPS, A-GPS, Dual SIM či Bluetooth 4.1. No a cena? Tá je po zadaní kódu EMRED na úrovni 125,72 EUR. Tlieskame, Xiaomi!

4. Xiaomi Mi Band 2

Štvrtú priečku si vyslúžilo moje asi najobľúbenejšie príslušenstvo, a to Xiaomi Mi Band 2, teda 2. generácia úspešného fitness náramku od Xiaomi. Vďaka skvelej ergonómii, približne mesačnej výdrži na jedno nabitie, displeju, funkcionalite a nízkej ceny by mal byť toto tip pre všetkých nadšencov technológií a fitness.

xiaomi-mi-band-2-8

Mi Band 2 si môžete kúpiť za 26,09 EUR. Nezabudnite ale zadať kód MBAND2, ktorý cenu posunie ešte o pár centov nižšie.

5. Xiaomi VR

S obalom od Xiaomi, ktorý z vášho telefónu za pár drobných spraví VR headset som sa stretol len pred pár dňami. Moje skúsenosti si môžete pozrieť v najnovšom videu TOP Tech v2.0. V skratke ide o obal, do ktorého vložíte smartfón a ten bude fungovať ako obrazovka pre VR.

xiaomi-mi-vr-play

Celý headset je vyrobený z kvalitných materiálov, vrátane naozaj veľkých zipsov. Predná strana má dva výrezy pre lepšie vetranie pre smartfón, čo pomáha pri znižovaní teploty. VR vyžmýka smartfón tak, ako to len ide.

Nakoniec, na hlave pôsobí veľmi, veľmi pohodlne a dá vám tak akúsi predstavu o tom či je VR pre vás, alebo nie. Xiaomi VR si môžete kúpiť za 12 EUR, ak ale chcete o málinko nižšiu cenu, nezabudnite zadať kód MIVR.

6. Beelink GT1 Set-top box

Pri pohľade na zoznam desiatich najobľúbenejších zariadení Slovákov ma celkom prekvapilo, keď som tam uvidel aj set-top box Beelink GT1.

beelink

Tento Android Mini PC ponúka osemjadrový procesor, Android 6.0 Marshmallow, Dual Band Wi-Fi (2.4 a 5 GHz) a 1000 Mbps LAN. Nechýba ani podpora H.265 a VP9-10. Vo výbave ďalej nájdete grafický čip T820MP3, 2 GB RAM, 16 GB úložisko a podporu pre 4K video pri rýchlosti 60 fps.

Cena takéhoto krásavca je 54,84 EUR, no za pomoci kódu GT1BOX klesne na prijateľnejších 51,29 EUR.

piston3

7. a 8. Xiaomi slúchadlá

Jedným z najdôležitejších príslušenstiev musia byť slúchadlá. Samozrejme, veľa kvalitných modelov nájdete aj v slovenských obchodoch, no na dizajne Xiaomi slúchadiel je niečo, čo priťahuje veľa ľudí. Ak by ste teda chceli vyskúšať niečo, čo pripravilo Xiaomi, neváhajte. Xiaomi Mi IV stoja 17,45 EUR, po zadaní kódu MIEAR len 15,74 EUR a úplne základné Xiaomi Piston 5,17 EUR, po zadaní kódu MBEAR len 4,73 EUR.

reprak

9. Xiaomi Bluetooth reproduktor

Bluetooth repráčik by nemal chýbať vo výbave každého fanúšika technológií či dobrej hudby. Obzvlášť to platí v prípade, keď je cena a dizajn reproduktora tak dobrý, ako v prípade Xiaomi. Jeho bežná cena 19,02 EUR, po zadaní kódu MSPEAKER len 17,45 EUR. Fakt paráda!

myska

10. Herná myška

Nakoniec tu pre vás máme celkom nezvyčajný produkt. Vyzerá to tak, že Slováci si z Everbuying okrem iného radi kupujú aj myšky. Jednou takou je lacná a zaujímavo vyzerajúca myška so siedmimi tlačidlami a LED osvetlením. Ak si myslíte, že bude stáť najmenej 20 EUR, mýlili by ste sa. Tento kúsok sa predáva za 4,85 EUR, po zadaní kódu EMOUSE len 4,31 EUR.