Úvod Novinky Aktuálne Tesla predstavila solárnu strechu pre rodinné domy a vynovenú batériu pre domácnosť

Tesla predstavila solárnu strechu pre rodinné domy a vynovenú batériu pre domácnosť

0

Tesla v noci na dnes predstavila jednu z najväčších noviniek spoločnosti. Batéria určená pre domácnosti s označením Powerwall 2 umožní majiteľom rodinných domov prepojiť ju na nové solárne panely, ktoré môžu pokrývať celú strechu. Aj vďaka tomu je opäť o čosi jednoduchšie čerpať energiu priamo zo slnka a nie zo siete.

Strecha je vyrobená z textúrovaného skla, v ktorom sú zabudované solárne články. Takáto strecha pritom podľa Tesly vyzerá „rovnako dobre, ak nie lepšie“ než obyčajné strechy. Jednotlivé články vyzerajú rovnako, ako bežné škridle. Pre slnko sú však priehľadné.

Táto strecha vyzerá bežne, v skutočnosti je pokrytá solárnymi panelmi
Táto strecha vyzerá bežne, v skutočnosti je pokrytá solárnymi panelmi

Nový produkt je výsledkom spolupráce spoločností SolarCity a Tesly. Tesla sa momentálne snaží odkúpiť firmu SolarCity za slušných 2,6 miliardy dolárov, o čom už čoskoro hlasovaním rozhodnú ich akcionári.

Batéria pre domácnosti má 2x väčšiu kapacitu
Batéria pre domácnosti má 2x väčšiu kapacitu

Powerwall 2 dokáže uskladniť celkom 14 kWh energie s kontinuálnym príkonom 5 kW a najvyšším príkonom 7 kW. Batéria je chránená zárukou na nekonečný počet nabíjacích cyklov po dobu 10 rokov. Namontovať vám ju môžu či už na stenu, tak aj na zem vnútri aj vonku. Využiť ju môžete pre rozloženie odberu, aj ako záložný generátor.

Musk tvrdí, že pre solárnu energiu existujú tri riešenia: výroba (solárne panely), uskladnenie (batérie) a preprava (elektromobily. Plán Muska je cez Teslu predávať všetky tri tieto produkty.