Úvod Zaujímavosti Úžasné filmové 4K zábery. Smartfón Google Pixel opäť v akcii

Úžasné filmové 4K zábery. Smartfón Google Pixel opäť v akcii

1

To, že smartfóny Google Pixel a Pixel XL majú najlepšie fotoaparáty v segmente smartfónov už všetci vieme. Videli sme už aj ukážkové #nofilter fotografie a skvelé video.

Smartfóny sa logicky dostali do pozornosti ľudom, ktorí s videom a fotografiou pracujú na profesionálnej úrovni. Jedným z nich je aj filmár a režisér Matteo Bertoli. Matteo sa narodil v Taliansku a zaoberá sa tvorbou krátkych filmov, dokumentov, hudobných a reklamných videí.

Matteo zobral smartón Google Pixel, peknú aktérku a vybrali sa spolu do centra mesta Salt Lake City a Park City amerického štátu Utah. Matteovi sa v tomto prostredí podarilo zhotoviť skutočne skvelé zábery, ktoré hraničia s filmom.

Google Pixel

Pri ich tvorbe nepoužíval žiadne prídavné objektívy, tienidlá alebo filtre. Vystačil si so statívom, ručným gripom Shoulderpod S1 a sliderom Rhino. Zábery natáčal pomocou pedinštalovanej aplikácie fotoaparátu a aplikácie FiLMiC Pro. Korekciu farieb a doladenie detailov režisér absolvoval s editačným PC softvérom FCPX a DaVinci Resolve.

Je úžasné vidieť, aké výsledky sa dajú dosiahnuť s obyčajným smartfónom a o to viac, ak ho do ruky chytí profesionál. Pred pár rokmi by sme pre zhotovenie podobných záberov potrebovali oveľa väčšiu a drahšiu techniku.