Úvod Google Google Pixel SKLAMANIE: Pixely stoja rovnako ako iPhony, no aktualizácie dostanú len 2 roky

SKLAMANIE: Pixely stoja rovnako ako iPhony, no aktualizácie dostanú len 2 roky

8

Povedzme, že je čas kúpiť si nový high-end telefón. Idú Vianoce a možno chcete spraviť radosť sebe alebo niekomu blízkemu. Zároveň povedzme, že vám nezáleží na operačnom systéme a do hry tak spadá nielen Android smartfón s najčistejším Androidom (Pixel) ale aj jeho konkurencia s iOS – iPhone.

Čo ak som typ človeka, ktorý si chce telefón nechať na 3 alebo 4 roky? Budem mať všetko aktuálne alebo bude môj telefón trpieť starobou? Od smartfónu, ktorý stojí tak veľa peňazí a hlavne od telefónu, ktorý vyrobil Google by ste možno čakali, že nič také nehrozí. Omyl.

Google na svojich stránkach uvádza, že Pixely dostanú 2-ročnú softvérovú podporu, 3. rok získajú už len bezpečnostné záplaty. Prečo? Prečo sa Google nedokáže vyrovnať 4-ročnej softvérovej starostlivosti, ktorú momentálne ponúka Apple? S Nexusmi už skončili, tých telefónov teda na starosť nemajú veľa.

Znevýhodnení majitelia Nexusov

Rovnako ma nahneval aj prístup k špecifickým funkciám z Android 7.1, ktoré nedostanú všetky Nexusy, ale len nové Pixely? Opäť, naozaj Google? Ako sa musia cítiť ľudia, ktorí minulý rok vysolili 600 a viac eur za nový Nexus 6P a teraz zistia, že naň neprídu najnovšiu funkcie, ako napríklad Google asistent v domovskom tlačidle, Pixel Launcher či neobmedzené úložisko pre fotografie a videá v originálnej kvalite.

Google má vo svojich zariadeniach poriadny bordel. Ostáva len čakať čo s tým spraví. Ako to hodnotíte vy? Súhlasíte so mnou alebo máte opačný názor? Dajte mi vedieť v diskusii nižšie.