Úvod Zariadenia Toto je smartfón budúcnosti: Displej bez rámikov zaberá až 90% plochy!

Toto je smartfón budúcnosti: Displej bez rámikov zaberá až 90% plochy!

9
© The Verge

Spoločnosť Sharp má bezpochyby talent na vytváranie inteligentných mobilných telefónov, ktoré pútajú pozornosť hlavne vďaka displeju. V minulom roku to bol napríklad model Aquos Crystal. 

Spoločnosti Sharp to samozrejme nestačí a aktuálne ukázala funkčný koncept smartfónu s futuristickým názvom Sharp Corner R. Okrem názvu futuristicky pôsobí aj celé zariadenie.

Hlavnú úlohu pri tomto smartfóne zohráva jeho displej. IGZO LCD panel nemá takmer žiadne rámiky, a to nielen po jeho bočných stranách, ale aj zo strany vrchnej. Jeho hrany sú navyše mierne zakrivené. Displej má uhlopriečku 5,2 palca a FHD 1080p rozlíšenie, čo udáva hustotu na úrovni 425 ppi (počet pixelov na palec). Samotný displej pokrýva až 90 % plochy predného panela. Na displeji tiež nájdeme virtuálne softvérové tlačidlá pre obvyklé ovládanie používateľského prostredia.

© The Verge
© The Verge

Sharp Corner R bol aktuálne predstavený na technologickom veľtrhu CEAT 2016, ktorý sa konal v Japonsku. Vzhľadom na to, že ide stále o koncept, nie je jasné kedy a či vôbec bude toto zariadenie dostupné na komerčnom trhu. Určite ho však Sharp do takejto podoby nevytvoril na to, aby ho odložil do spodnej zásuvky.

© The Verge
© The Verge

Tiež zaujímalo, ako Sharp vyrieši umiestnenie senzorovej výbavy, hlasového reproduktora alebo prednej kamery, keďže obvyklé miesto nad displejom pre ne určené zmizlo.