Úvod Výrobcovia Samsung Samsung kupuje firmu Viv, tvorcov asistenta Siri z iPhonu

Samsung kupuje firmu Viv, tvorcov asistenta Siri z iPhonu

1

Samsung v stredu oznámil, že ich spoločnosť uskutočnila akvizíciu Viv Labs, ktorú založil tím stojaci za inteligentným asistentom Siri od Apple.

Firma len začiatkom tohto roka demonštrovala prácu na ich platforme pre umelú inteligenciu, ktorá rozumie komplexnej prirodzenej reči a otázkam. Demo si môžete pozrieť vo videu nižšie.

V rozhovore pre server Medium šéf spoločnosti Dag Kittlaus priblížil, že firma bude pokračovať v nezávislej činnosti, no ich technológiu bude zároveň dodávať do budúcich zariadení Samsungu. Podľa tvorcov Viv ich softvér dokáže to, čo žiaden iný na svete. Dokáže rozumieť komplexným otázkam a zároveň sa učiť z toho čo mu poviete. Podľa spoločnosti sa ich softvér „sám stavia“.

Obrovská konkurencia pre Google a Apple

Spolupráca Viv a Samsungu prirodzene dáva zmysel. Google aj Apple už svojich hlasových asistentov majú, Samsung zatiaľ zaostáva. Viv by sa tak mohol objaviť nielen v telefónoch, ale aj v televíziách či iných zariadeniach. Pre Viv zas spolupráca so Samsungom predstavuje príliv financií a vybavenia.