Úvod Výrobcovia Google Pixel smartfóny na každom kroku. Google chystá veľkú marketingovú kampaň

Pixel smartfóny na každom kroku. Google chystá veľkú marketingovú kampaň

0

Smartfóny Pixel a Pixel XL sú novými zbraňami technologického giganta Google, ktorými mieri na etablovanú konkurenciu, hlavne z dielní Apple a Samsung.

Hovorí sa, že kvalitný produkt nepotrebuje reklamu. V dnešnom pretechnizovanom svete s extrémne širokou ponukou rôznych smart zariadení táto myšlienka už dávno smeruje do úzadia.

Oficiálne čísla, ktoré budú vypovedať o investíciach do marketingu zatiaľ spoločnosť Google nezverejnila. Marketingové agentúry sa však zhodujú na tom, že reklamné kampane môžu zhltnúť stovky miliónov dolárov. Len televízne reklamy mali spoločnosť Google stáť 3,2 milióna dolárov. Tie sa vysielali a vysielajú v posledných dňoch od oficiálneho uvedenia smartfónov prevažne na kľúčových trhoch, kde zariadenia sú, resp. budú oficiálne dostupné.

pixel

Pri pohľade na ekonomické zázemie spoločnosti Google nás vysoké investície do reklamy nemôžu prekvapovať. Smartfóny Pixel a Pixel XL sú prvými modelmi, ktoré Google navrhol ako po softvérovej, tak hardvérovej stránke. Predpokladáme, že chystaná reklamná mašinéria bude vyzdvihovať bezkonkurenčný fotoaparát, rýchlosť a stabilitu čistého Androidu alebo prémiové vyhotovenie.

Podstatným lákadlom je tiež neobmedzený priestor v službe Google Fotky pre snímky v plnej kvalite alebo Google asistent. Ide o softvérový nástroj, ktorý využíva prvky strojového učenia a umelej inteligencie.

pixel

Mario Queiroz, viceprezident oddelenia pre výrobu a správu produktov pre agentúru Reuters už naznačil, že môže ísť o veľmi významnú marketingovú kampaň. Predpovedať môžeme nákup reklamného priestoru počas Dňa vďakyvzdania, futbalových zápasov alebo iných, ostro sledovaných športových podujatí.

Spoločnosť Google mnoho svojich reklám postavila na vtipnej báze, čo sa nám samozrejme páči. Dúfame, že v tom bude pokračovať aj v prípade nových „Pixelov“.