PIXEL konferencia Google: Čo očakávame + livestream!

0
Po Apple a jeho konferencii na scénu prichádza Google, ktorý taktiež ako usilovná včelička pracoval na svojich produktoch. Novinky ukážu už dnes, 4. októbra, presne o 18:00 nášho času. Konferencia sa už tradične uskutoční v San Franciscu, my pri nej prirodzene nebudeme chýbať.

Na základe doterajších informácií sme zhromaždili produkty a služby, ktoré Google pravdepodobne predstaví. Očakávame nové telefóny, nacenenie asistenta Google, nový Chromecast, virtuálnu realitu a dokonca aj nový router. Ide nakoniec o najväčšiu konferenciu Google od čias predstavenia Androidu, no nie?

Poďme teda na to.

pixel-xl
Pixel XL (vľavo) a Pixel (vpravo)

Pixel a Pixel XL

Pixel a Pixel sú dva nové smartfóny z rúk Google, ktoré už, ako vidíte, nenesú označenie Nexus. Ich plánované predstavenie spoločnosť už tradične nedokázala utajiť a tak tu máme všetky potrebné informácie.

Obe zariadenia síce vyrobí taiwanský výrobca HTC, priamo na telefónoch však nájdete len označenie Google. Nič iné.

Dve veľkosti

Pixel a Pixel XL sa od seba líšia hlavne veľkosťou. Menší z dvojice, Pixel, ponúka 5,0-palcový displej, zatiaľ čo väčší Pixel XL až 5,5-palcový panel.

Špecifikácie

Očakávajte poriadny výkon. Google si pre nás prichystal výkon v podobe Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB operačnej pamäte RAM 1080p (Pixel), resp. Quad HD (Pixel XL) displej, 12 Mpx fotoaparáty, snímač odtlačkov prstov a veľké batérie. Ak ide o telefón, ktorý je navrhnutý tak, aby roztrhal čokoľvek čo mu príde do cesty, bude to Pixel a Pixel XL.

Prémiový dizajn a konštrukcia

Spolu s príchodom Pixel a Pixel XL Google mení cenovú politiku, ktorá doteraz z väčšej časti platila pri Nexusy. Už ich totiž nekúpite tak lacno, ako doteraz. Podľa správ z webu AndroidPolice má cena modelu Pixel štartovať na hladine 649 eur. Štartovať!

Android 7.1 Nougat

Očakáva sa, že Google dnes s uvedením nových Pixelov predstaví aj nový Android. Pôjde len o malú, inkrementálnu zmenu, ktorá pridá niekoľko funkcií. Jednou z nich je aj nový dizajn spúšťača aplikácií.

google-home

Google Home

Google investuje veľa času a prostriedkov na vytvorenie skutočného asitenta pre domácnosť. Reaguje tým na Amazon Echo, z ktorého sa okamžite stal hit.

Podľa AndroidPolice sa má Google Home predávať za 129 dolárov, čo je o 50 dolárov menej, než veľká verzia Amazon Echo, no o 80 dolárov viac ako malá verzia, Amazon Echo Dot.

chromecast-ultra

Chromecast Ultra

Nebudú chýbať ani informácie o novom Chromecaste. Tentokrát má ísť o poriadny upgrade, ktorý prinesie podporu pre prenos 4K videa a HDR. Jeho cena sa má pohybovať na úrovni 69 dolárov.

Google Wi-Fi

Google má podľa všetkého predstaviť nový systém routrov pre čo najlepšie a najjednoduchšie pokrytie vášho domova Wi-Fi sieťou. Ísť má o modulárny systém, kde ak jeden router nepokryje celú domácnosť, zapojíte druhý, tretí alebo štvrtý, ktorý sa postará o zvyšok. Jeden má stáť 129 dolárov.

Projekt Andromeda?

Posledná správa môže byť aj tá najväčšia. Vedeli ste, že Google už nejakú dobu pracuje na spojení desktopového systému s tým mobilným? Tento projekt sa volá Andromeda a podrobnosti by nám mohli predstaviť už dnes.

Či sa tak stane sa budete musieť presvedčiť sami. Konferencia začína už dnes, 4. októbra o 18:00. Nechajte si otvorenú túto stránku a sledujte to s nami!