Úvod Zariadenia OnePlus plánuje uvoľniť vylepšený model OnePlus 3T

OnePlus plánuje uvoľniť vylepšený model OnePlus 3T

3
© AndroidPit

Čínska spoločnosť OnePlus sa teší veľmi dobrým predajným číslam, ktoré sa týkajú ich modelu OnePlus 3. Zariadenie už tradičné ponúka prémiové vyhotovenie, vysoký výkon a spravodlivú cenovku. 

Výrobcovi dobré predajné čísla tiež zabezpečila rozšírená online dostupnosť. OnePlus 3 si môžete objednať priamo z oficiálnych stránok výrobcu s doručením zadarmo, a to aj v Európe, vrátane našej krajiny.

Fanúšikov a prípadných záujemcov v nedávnej dobe zastihla nepríjemná správa. Napriek vysokému neutíchajúcemu dopytu výrobca plánuje zastaviť produkciu tohto smartfónu. Dôvodom má byť nový model, no podľa čerstvých správ až tak nový nebude.

OnePlus 3T bude výkonnejšia a rýchlejšia inovovaná verzia OnePlus 3. Písmeno „T“ by mohlo pokojne symbolizovať pojem „Turbo“. Toto zariadenie, s modelovým označením A3010, už prešlo povinným certifikačným procesom telekomunikačných úradov v Číne.

Tajomstvo nového modelu tkvie v generačnej výmene procesorovej jednotky. Snapdragon 820 (takt jadier 2,15 GHz) nahradí Snapdragon 821 (takt jadier až 2,4 GHz). Samotná 6 GB kapacita operačnej pamäte RAM je stále viac ako dostatočná. Či sa vylepšenia dočkajú aj ostatné komponenty, napríklad fotoaparát, momentálne nevieme.

OnePlus3

Predošlé správy hovorili, že sa výrobca potýkal s nedostatkom AMOLED displejov, čo sa podpísalo pod dlhšie čakacie lehoty na zariadenie. Niektorí zákazníci čakali na smartfón aj päť týždňov. Z tohto dôvodu mal nový model „presedlať“ na dostupnejšie LCD panely, no neudeje sa tak.

Fámu vyvrátil priamo jeden zo spoluzakladateľov spoločnosti OnePlus, Carl Pei. Na sociálnej sieti Twitter uviedol, že výrobca zostane pre budúcnosť aj naďalej verný Optic AMOLED displejom. To je samozrejme dobrá správa, keďže AMOLED technológia výroby displejov patrí k tomu najlepšiemu, čo môžeme na trhu nájsť.

Ak zostane cena OnePlus 3T nastavená podobne, ako pri ešte stále aktuálnej verzii, je automaticky odsúdená na úspech. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa vysoký dopyt zastavil a zákazníci za rovnaké alebo podobné peniaze dostanú ešte väčší výkon v zariadení, po ktorom aj tak túžili.