Google dnes na svojej vôbec najväčšej konferencii zameranej na hardvérové novinky predstavil hneď niekoľko produktov. Medzi nimi sa nachádza aj nový VR headset, Daydream View.
Daydream View je headset špeciálne navrhnutý tak, aby priamo súperil s Gear VR od Samsungu, ktorý využíva technológiu od Oculus.

Virtuálna realita od Google funguje na veľmi podobnom princípe, a to tak, že do nej musíte vložiť telefón, ktorý bude zobrazovať všetok obsah. Výrobcovia už teraz pracujú na smartfónoch, ktoré sú, resp. budú pripravené na prácu s Daydream View.

daydream-titulka-fw

Základným údajom je samozrejme cena tohto zariadenia, ktorá je len 79 dolárov. Cena pre európsky trh zatiaľ predstavená nebola. Dostupnosť je naplánovaná na november, pri Európe si opäť zatiaľ nie sme istí.

Daydream View je vyrobený z príjemných materiálov pripomínajúcich oblečenie, ktoré bežne nosíme. Headset bude dostupný v troch prevedeniach, bridlicovej, snehovej a tmavočervenej.

Spolu s headsetom Google predstavuje aj ovládač, ktorým budete ovládať hry a aplikácie. V samotnom ovládači sa nachádza gyroskop, ktorý je tak citlivý, že s ním podľa Google dokážete napísať svoje vlastné meno.

Dostupnosť a cenu pre Slovensko doplníme hneď, ako tieto informácie získame.