Úvod Zaujímavosti Boj proti internetovému pirátstvu neutícha. Prevádzku nečakane ukončil najväčší vyhľadávač torrentov

Boj proti internetovému pirátstvu neutícha. Prevádzku nečakane ukončil najväčší vyhľadávač torrentov

6
oneplus
© onlinebusiness.com

Určite si ešte mnohí pamätáte na nedávne správy, ktoré informovali o zániku jednej z najpreferovanejších torrentových stránok Kickass Torrents (KAT).

Autorov tohto webu pre nelegálne zdieľanie a šírenie autorského obsahu zatkli v Poľsku a v zápätí doslova vypli ich torrentové online dielo. Boj proti internetovému pirátstvu nepoľavuje, čoho dôkazom je aktuálne ukončenie prevádzky ďalšieho webu s obdobným zameraním.

Torrentz.eu fungoval ako najväčší meta vyhľadávač, resp. agregátor torentových odkazov, ktorý vás s radosťou presmeroval na vami vyhľadávaný nelegálne šíriaci sa obsah. Najčastejšie samozrejme audiovizuálne diela.

Web torrentz.eu bol založený v roku 2003 a za svoju históriu si dokázal získať enormnú komunitu používateľov. Bol rýchly, výkonný a hlavne bezplatný. Mnohé zdroje ho označujú ako vôbec najväčší vyhľadávač torrentov na svete. Vyhľadávač prestal fungovať len pred niekoľkými hodinami.

torrentz

Zatiaľ nie je jasné, či má vypnutie tohto webu súvis s nedávnym odstavením webu Kickass Torrents. K samotnému ukončeniu prevádzky stránky torrentz.eu sa odmietol vyjadriť aj jej vlastník. Určite ale nedošlo k vypnutiu z morálnych pohnútok alebo záchvatu svedomia.

Autori a vydavateľstvá ukončenie prevádzky určite uvítajú. Napriek tomu ale ide o niekoľkohlavého draka, ktorému keď jednu hlavu utnete, vyrastú ďalšie dve. Boj s internetovým pirátstvom je nesmierne náročný a prevádzkovatelia stránok s nelegálnym obsahom majú stále navrch. Anonymita online sveta v kombinácii s pokročilými technickými znalosťami umožňujú takýmto prevádzkovateľom stále fungovať s minimálnymi obmedzeniami.