Úvod Aplikácie Mark Zuckerberg chcel kúpiť ďalšiu komunikačnú aplikáciu. U jej tvorcov nepochodil

Mark Zuckerberg chcel kúpiť ďalšiu komunikačnú aplikáciu. U jej tvorcov nepochodil

1

Spoločnosť Facebook na čele s Markom Zuckerbergom vlastní Instagram alebo nesmierne populárnu platformu WhatsApp. Mark chcel v minulosti kúpiť tiež Snapchat.

Tvorcovia Snapchatu ale ponuku odmietli (3 mld. dolárov) a podobný scenár sa týka tiež čerstvého pokusu o akvizíciu. Facebook mal záujem o službu, respektíve aplikáciu s názvom Snow. Tá je v našich končinách neznáma, ide však o akýsi Snapchat populárny v ázijských krajinách.

Ani poriadny balík peňazí, ani osobný telefonát Marka Zuckerberga tvorcov aplikácie Snow nepresvedčil, aby ju predali. Za službou stojí vývojárske štúdio Naver, ktoré má na svedomí okrem appky Snow aj populárny messenger Line.

Používateľské rozhranie aplikácie Snow
Používateľské rozhranie aplikácie Snow

Predstavitelia štúdia Naver veria, že aplikácia Snow môže byť poriadne úspešná aj bez pomoci najväčšej sociálnej siete. To isté si zrejme v minulosti povedali zástupcovia Snapchatu. Mimochodom, Snapchat chce dokonca vstúpiť na burzu, a to s trhovou hodnotou 25 miliárd dolárov.

Keďže sa Facebooku posledné nákupy príliš nedarili, rozhodol sa aspoň funkcie záujmových aplikácií napodobniť. V Instagrame pribudla funkcia príbehov, ktoré sú typické práve pre Snapchat, aplikácia Facebook dostala v rovnakom duchu selfie filter pre fotoaparát a FB Messenger ponúka správy, ktoré sa sami po určitej dobe vymažú.

V budúcnosti môžeme očakávať, že vo Facebooku a v s ním spojených produktoch pribudnú ďalšie funkcie, „ktoré sme už niekde videli“.