Úvod Výrobcovia LG LG V20 má byť bezchybný. Sériovej výrobe predchádzalo extrémne množstvo testov

LG V20 má byť bezchybný. Sériovej výrobe predchádzalo extrémne množstvo testov

0

Kvalitatívny nedostatok modelu Galaxy Note 7 kórejského giganta Samsung bol do takej miery neakceptovateľný, že ho výrobca musel stiahnuť z trhu a prestať vyrábať. 

Táto situácia postavila do pozoru mnohých iných technologických výrobcov, ktorí začali svoje produkty testovať ešte precíznejšie. To platí aj pri druhom kórejskom výrobcovi smartfónov, LG. Ich čerstvý phablet LG V20 čoskoro dorazí na hlavné trhy v USA a pred jeho sériovou výrobou podstúpil až extrémne množstvo testov.

Tie mali za úlohu odhaliť akýkoľvek, či už menší alebo väčší kvalitatívny nedostatok. Dovedna bolo zariadenie otestované až 60 000-krát. Samozrejme nešlo vždy o jedinečný test, ale o niekoľkokrát opakované konkrétne testovacie procesy.

Z nich môžeme spomenúť tie najdôležitejšie. Odborníci napríklad nechali LG V20 spadnúť na každú hranu z výšky jedného metra na tvrdú podložku. Cieľom bolo odhaliť konštrukčné chyby a prípadné nedokonalé uchytenie hardvérových komponentov v útrobách zariadenia.

LG V20

Testeri ďalej napríklad púšťali na displej oceľovú guľu a dokonca skúšali, či smartfón znesie váhu človeka bez poškodenia. Špeciálny testovací systém kontroloval rýchlosť a odozvu používateľského prostredia, zatiaľ čo citlivosť displeja, resp. dotykovej plochy, kontroloval ručne jeden zo zamestnancov LG.

K slovu prišla tiež konektivita. Smartfón bol testovaný na rôznych sieťových frekvenciách a automatizovaný systém skúšal rýchlosť reakcií v rôznych sieťových službách, napríklad v národnom roamingu.

K TÉME: Smartfón LG V20 oficiálne: Ďalšie kórejské zviera

Prípadní záujemcovia o tento smartfón si ho tak budú kupovať s vedomím, že jeho kvalita bude zodpovedať predajnej cene, ktorá nie je vzhľadom na high-end zameranie zrovna najmenšia.

Nás mrzí, že LG zatiaľ neuvažuje nad oficiálnym uvedením smartfónu V20 na trhy v Európe. Na oficiálnu distribúciu musíme zabudnúť, no k dispozícii sú samozrejme aj iné možnosti cezhraničného obchodu, ktoré vážnych záujemcov zrejme neodradia.