Úvod Výrobcovia LG Neúspech LG G5 v číslach. Mobilnej divízii citeľne klesli tržby

Neúspech LG G5 v číslach. Mobilnej divízii citeľne klesli tržby

3
© redakcia

Kórejská spoločnosť LG dnes zverejnila finančné výsledky za tretí kvartál tohto roka. Čísla sa týkajú divízie LG Mobile Communications Company, ktorá zastrešuje výrobu smartfónov. 

Mobilná divízia LG zaznamenala v treťom štvrťroku 2016 tržby na úrovni 2,3 miliardy dolárov, čo predstavuje pokles o 23 % v kontraste s rovnakým obdobím minulého roka.

Pod prevádzkovú stratu 389,4 miliónov dolárov (Q3 2016) sa podpísali hlavne slabé predaje prémiových smartfónov tohto výrobcu. Od júla do septembra LG dodalo 13,5 milióna kusov smartfónov. Výrobca síce nebol vo svojej správe konkrétny, no za neúspechom môžeme vidieť model LG G5.

Chladné trhové prijatie a menší záujem zákazníkov ešte „dorazili“ negatívne používateľské skúsenosti, ktorých kritika smerovala na kvalitatívne nedostatky konštrukcie zariadenia alebo zle, či vôbec nefungujúce modulárne príslušenstvo.

Aj zrejme preto výrobca v budúcom roku na modulárnu konštrukciu zanevrie a na trh prinesie smartfón tradičnej konštrukcie, no určite s bohatou funkcionalitou.

K TÉMELG G6 bude predstavený budúcu jar. Neponúkne však modulárnu konštrukciu

LG sa chce zamerať hlavne na súčasný štvrtý kvartál. Predvianočné obdobie tradične sľubuje dobré predajné čísla, pričom hlavnú úlohu má zohrať model LG V20. Dôležitá je tiež cenovo dostupnejšia „K“ a „X“ línia zariadení. Smartfónu LG V20 má pomôcť aj zánik Samsungu Galaxy Note 7.

LG V20

LG vždy vedelo vyprodukovať zaujímavé a originálne smartfóny, ktoré si našli svoju cieľovú skupinu používateľov a preto dúfame, že posledný štvrťrok 2016 bude pre túto spoločnosť pozitívny. Neradi by sme v budúcom roku videli pri smartfóne LG G6 kompromisy, pod ktoré by sa mohli podpísať slabšie hospodárske výsledky.