Úvod Výrobcovia LG LG predstavilo najvýkonnejšiu podložku pre bezdrôtové nabíjanie. Nabíja rýchlosťou kábla

LG predstavilo najvýkonnejšiu podložku pre bezdrôtové nabíjanie. Nabíja rýchlosťou kábla

2

Technológiu bezdrôtového nabíjania preslávila v segmente smartfónov hlavne spoločnosť Samsung. Tá ju na trh uviedla pri svojich populárnych zariadeniach Galaxy S línie. 

Pri pohľade na posledné kúsky Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, pomocou originálnej bezdrôtovej nabíjacej podložky ich nabijeme za dve hodiny. Ak použijeme tradičný vodič, nabíjanie do plnej kapacity bude trvať len hodinu a pol.

Výrobca LG tieto, inak veľmi dobré hodnoty bezdrôtového nabíjania prekonal. Čerstvo predstavená podložka pre bezdrôtové nabíjanie s označením Quick Wireless Charging Pad dokáže nabiť smartfón rovnakou rýchlosťou, ako káblová nabíjačka. Postará sa o to hlavne výkon 15 W.

LG tvrdí, že Quick Wireless Charging Pad doplní 50 % kapacity akumulátora za 30 minút. Ide o čas, ktorým sa bežne chvália mnohé súčasné technológie rýchleho nabíjania. Fenomén rýchleho nabíjania je samozrejme spojený so stúpajúcou teplotou. LG novú podložku vybavila tepelným senzorom. Pokiaľ senzor zistí, že sa smartfón na podložke zahrieva nad únosnú mieru, podložku automaticky vypne. Horiacich zariadení bolo v poslednej dobe až moc.

lg bezdrotova nabijacka

Quick Wireless Charging Pad bude kompatibilný s drvivou väčšinou smartfónov, ktoré disponujú technológiou pre bezdrôtové nabíjanie. Podložka si nájde cestu na trhy v Severnej Amerike, Európe a Austrálii. Kedy konkrétne sa tak udeje zatiaľ nevieme a neznáma je tiež cena podložky. S blížiacim sa trhovým uvedením sa ju ale dozvieme a určite vám ju prinesieme.