Spoločnosť Lenovo včera (18. okt. 2016) na tlačovej konferencii predstavila jedno z najzaujímavejších, ak nie rovno najzaujímavejšie zariadenie, resp. tablet z kategórie 2 v 1.

Ide zároveň o najtenší a najľahší tablet z tohto segmentu na svete. Lenovo Yoga Book prináša do sveta tabletov doteraz nevídané možnosti využitia. Spomedzi množstva dostupných technologických riešení prináša Yoga Book do sveta zariadení 2 v 1 inováciu v tom pravom význame.

Hardvérovú klávesnicu na ňom budete hľadať márne, jeho dotyková tabuľa ju dokáže viac ako plnohodnotne nahradiť, ale to nie je všetko. V zlomku sekundy sa zmení na plochu citlivú aj na tlak, schopnú sledovať každý pohyb stylusu a okamžite digitalizovať rukou písaný text alebo skicu.

lenovo yoga book

Všetci tí, ktorí ešte aj dnes najradšej pracujú s perom a papierom, svoj názor po skúsenosti s Yoga Bookom prehodnotia. Už nie je potrebné vzdať sa prirodzeného pohybu rukou a pohodlia, ktoré papier poskytuje. Vďaka vysokej citlivosti je pohyb stylusu detekovaný už 10 mm nad dotykovou plochou, ktorá zaznamenáva až 2048 úrovní tlaku. Všetko je okamžite a precízne vykreslené na obrazovke a zároveň spoľahlivo uložené. Koniec strateným a pokrčeným poznámkam.

lenovo yoga book

Okrem písania stylusom priamo na dotykovú plochu, vďaka vysokej citlivosti je možné s atramentovou vložkou do stylusu písať aj na bežný papier a Yoga Book spoľahlivo digitalizuje tvorbu. Dotyková plocha sa stlačením jediného tlačidla okamžite zmení na Halo klávesnicu, ktorá je odladená hardvérovo i softvérovo. Vďaka haptickej, vibračnej odozve je rýchlosť písania rovnaká ako pri klasickej hardvérovej klávesnici.

lenovo yoga book

Disponuje funkciou korekcie preklepov, dokončovania písaného textu a učí sa návyky používateľa, čo jej umožňuje obmedziť chyby pri písaní na minimum.
Nezáleží na tom, na aký účel chcete Yoga Book práve používať. Vďaka 360° pántu s dizajnom náramkových hodiniek si tablet zložíte tak, aby ste dosiahli ideálny zorný uhol a práca či zábava sa stali maximálne pohodlnými. Či už zložený do tvaru A na sledovanie videí, rozložený na písanie, zložený na prehliadanie alebo položený dotykovou plochou nahor, Yoga Book sa vždy perfektne prispôsobí vašim potrebám.

lenovo yoga book

Rozmery a výkon

Štýlové kovové telo zo zliatiny hliníka a horčíka má pri rozmeroch 256,6 x 170,8 x 9,6 mm hmotnosť iba 690 g. Srdcom zariadenia je výkonný štvorjadrový procesor Intel AtomTM x5 s taktovacou frekvenciou 2,4 GHz. O rýchle reakcie sa pričiňuje aj operačná pamäť s veľkosťou 4 GB a interná pamäť s kapacitou 64 GB. Internú pamäť je samozrejme možné rozšíriť microSDTM kartou až do veľkosti 128 GB.

yoga_book-1

Lenovo Yoga Book disponuje širokou paletou senzorov od svetelného cez GPS, A-GPS, gyroskopické čidlosenzor priblíženia. Nezaostáva ani v konektivite vďaka dvojkanálovému WiFi a podpore 4G pripojenia, ako aj mini HDMImicro USB portu. Displej má uhlopriečku 10,1 palca a rozlíšenie 1200 x 1920 pixelov. 8500 mAh batéria má poskytnúť až 15 hodín výdrže na jedno nabitie.

yoga_book

Rozhranie Book UI umožňuje súbežné fungovanie viacerých aplikácií prostredníctvom niekoľkých okien, ktoré sa môžu stiahnuť, maximalizovať alebo minimalizovať. Yoga Book je dizajnovaný tak, aby ste mohli maximálne využiť svoju kreativitu pri písaní, kreslení a nezáleží na tom, či sa má jednať o nákupný zoznam, prednášku, príhovor, náčrt alebo dizajnovú skicu.

yoga_book2

Cena a dostupnosť

Lenovo Yoga Book s operačným systémom Android (6.0 Marshmallow) vo verzii WiFi bude na Slovensku dostupný v cene od 539 EUR s DPH od októbra 2016 v zlatej a šedo-striebornej farbe u autorizovaných predajcov Lenovo.

Lenovo Yoga Book s operačným systémom Android (6.0 Marshmallow) vo verzii LTE bude na Slovensku dostupný v cene od 589 EUR s DPH od októbra 2016 v zlatej a šedo-striebornej farbe u autorizovaných predajcov Lenovo.

Lenovo Yoga Book s operačným systémom Windows vo verzii WiFi bude na Slovensku dostupný v cene od 579 EUR s DPH od októbra 2016 v uhlíkovej čiernej farbe u autorizovaných predajcov Lenovo.

Lenovo Yoga Book s operačným systémom Windows vo verzii LTE bude na Slovensku dostupný v cene od 629 EUR s DPH od októbra 2016 v uhlíkovej čiernej farbe u autorizovaných predajcov Lenovo.

yoga_book1

Viac detailov nájdete na adrese www.lenovo.com/sk.