Úvod Zariadenia Smartwatch Sú inteligentné hodinky krokom vedľa? Ich predaj sa výrazne prepadol

Sú inteligentné hodinky krokom vedľa? Ich predaj sa výrazne prepadol

3
Huawei Watch
Huawei Watch prvej generácie

Inteligentné hodinky sú na prvý pohľad určite zaujímavé. Displej na zápästí, upozornenia vždy v našej pozornosti, sledovanie spánku a fitness aktivít, či mnohé vizuálne prevedenia ciferníkov.

Ak k tomu pridáme konštrukčné prevedenie z prémiovej ocele po vzore bežných tradičných hodiniek, zdá sa, že ide o nutné a prirodzené technologické napredovanie.

Inteligentné hodinky ale nemusia byť a ani nie sú také terno, ako sa predpokladalo. Okrem smartfónu a poprípade tabletu ešte investovať napríklad 200 eur do „displeja na zápästí“, ktorý treba tiež každú chvíľu nabíjať, nie je zrovna po chuti ani tým majetnejším.

V treťom štvrťroku 2015 výrobcovia dodali svojim zákazníkom dovedna 5 600 000 kusov inteligentných hodiniek. V rovnakom období tohto roku to bolo len 2,7 milióna smart hodiniek. Pokles predaja o 51,6 % je teda viac ako citeľný. Technologické spoločnosti pritom aj tento rok predstavili nemenej zaujímavé nové generácie svojich modelov inteligentných hodiniek.

inteligentne hodinky

Je pravdou, že väčšina z nových modelov dorazí na trhy až teraz, v 4. štvrťroku 2016 v predvianočnom období. Používatelia ale skôr preferujú oveľa lacnejšie a decentnejšie fitness náramky. Za zmienku stojí bestseller Xiaomi Mi Band.

Či sa segment inteligentných hodiniek na budúci rok vzchopí alebo bude ďalej upadať ukáže až trh a záujem zákazníkov.

Vlastníte inteligentné hodinky, plánujete si ich kúpiť alebo ide podľa vás o zbytočnosť? Vyjadrite sa v ankete. 

[yop_poll id=“98″]