Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 9 môže na trhu nahradiť Galaxy Note 7. Ponúkne aj...

Huawei Mate 9 môže na trhu nahradiť Galaxy Note 7. Ponúkne aj zakrivený displej

3
Ǔdajná podoba smartfónu Huawei Mate 9

Samsung Galaxy Note 7 definitívne skončil. Na trhu tak zostane diera, ktorú by mohol zaplátať chystaný Huawei Mate 9. Potencionálnym zákazníkom ponúkne podobné vlastnosti.

Samozrejme, dotykové pero S Pen a typický Samsung look nenahradí nič. No aspoň sčasti sa ku Galaxy Note 7 môže priblížiť nová vlajková loď z dielne giganta Huawei. Charakterizovať ju budú nekompromisné high-end parametre, nadrozmerný displej alebo pokrokový fotoaparát. Samotný displej má byť dokonca zakrivený v edge štýle, ako sme mohli vidieť pri phablete Galaxy Note 7.

Existenciu dvoch rôznych verzií potvrdil spoľahlivý zdroj menom Evan Blass a.k.a @evleaks. Jedno prevedenie Mate 9 bude klasické ploché a druhé zakrivené. Teda čo sa bočných hrán displeja týka.

Okrem iného sa môžeme pripraviť na štíhlu prémiovú konštrukciu, spomínaný displej dostane uhlopriečku 5,9 palca a QHD 1440p rozlíšenie, pod kapotou nájdeme čipset Kirin 960 alebo 6 GB kapacitu operačnej pamäte RAM. Zadnú stranu bude zdobiť 20 Mpx duálny fotoaparát s razítkom fotospoločnosti Leica.

mate 9

Jediným problémom môže byť dostupnosť. Kým konzervatívnejšia plochá verzia bude dostupná na mnohých trhoch, zakrivený variant nemusí opustiť hranice Číny. Dúfame, že tomu tak nebude a aj keď, možnosti cezhraničného online predaja sú takmer neobmedzené. Oficiálne predstavenie by sa malo konať začiatkom novembra, konkrétne tretí deň v mesiaci.