Úvod Huawei Huawei Mate 9 Huawei Mate 9 má ponúknuť až 4x optický zoom. Cena najvyššieho modelu...

Huawei Mate 9 má ponúknuť až 4x optický zoom. Cena najvyššieho modelu vám spôsobí infarkt

3

Ak ste si mysleli, že o chystanom Huawei Mate 9 viete všetko, mýlili ste sa. Známy informátor, Evan Blass (@evleaks) totiž nedávno zverejnil ďalšiu chuťovku chystaného čínskeho fešáka. Dozvedeli sme sa hneď dve veci.

Tou prvou je fakt, že novinka od Huawei ponúkne 4x optický zoom, teda niečo, čo je v smartfónoch nevídané. Tou druhou je bohužiaľ jeho cena, konkrétne teda cena najvyššieho „Pro“ modelu. Tá sa má vyšplhať na astronomických 1 300 dolárov.

Platí to pre Mate 9 Pro, teda model s 5,9-palcovým zahnutým Quad HD displejom, 256 GB úložiskom a predinštalovaným Android 7.1 Nougat. Huawei teda cenami vstupuje do teritória Apple a Samsungu, pričom ich ešte o niečo málo/veľa preskočil. Podľa všetkého má byť hlavným ťahúňom v marketingových kampaniach hlavne 4x optický zoom.

Tak či tak sme na novinku veľmi zvedaví. Viac informácií vám prinesieme hneď, ako budú dostupné. Zatiaľ vieme len to, že Huawei opäť spojí sily so spoločnosťou Leica. Mate 9 má pritom ponúknuť rovnaký objektív, ako Huawei P9 – Summarit-H 1:2.2/27 ASPH. Senzor sa však môže líšiť.