Úvod Výrobcovia Honor Huawei 18. októbra nepredstaví len nový Honor smartfón, ale aj inteligentné hodinky...

Huawei 18. októbra nepredstaví len nový Honor smartfón, ale aj inteligentné hodinky rovnakej značky

0
Honor 9
© androidheadlines.com

Spoločnosť Huawei plánuje predstaviť v rámci svojho sub-brandu a dcérskej spoločnosti Honor nový smartfón s označením Honor 6X. Dnes sme sa dozvedeli, že nebude jedinou novinkou.

Huawei tak trochu prekvapil plánovaným uvedením inteligentných hodiniek Honor S1. Tie budú predstavené na jednom pódiu so smartfónom Honor 6X 18. októbra 2016.

Podľa zverejneného propagačného materiálu môžeme predpovedať, že hodinky budú vodeodolné. Prezrádzajú to kvapôčky vody vyobrazené na siluete hodiniek. Rovnako tak si môžeme byť istí okrúhlym ciferníkom a vzhľadom, ktorý bude na nerozoznanie od tradičných analógových hodiniek. Huawei tento vzhľad docielil už pri ich materských Huawei Watch.

Predbežná špecifikácia nevyzerá vôbec zle. Okrúhly displej (1,4 palca, AMOLED) by mal dostať rozlíšenie 400 x 400 pixelov, čiže jemnosť zobrazovaného obsahu bude zaručená. Na hodinky sa často pozeráme z menšej vzdialenosti ako na smartfón a prípadný raster by nemusel pôsobiť vábne.

honor

V útrobách hodiniek si nájde miesto 512 MB operačná pamäť RAM, 4 GB interné úložisko alebo 300 mAh batéria. Otázkou stále zostáva operačný systém. Huawei sa nedávno vyjadril, že v tomto roku nepredstaví žiadne nositeľné zariadenie s operačným systémom Android Wear. Je možné, že čínsky gigant názor zmenil. Viac sa ale prikláňame k tomu, že Huawei siahne po operačnom systéme Tizen od Samsungu.

Samsung ho používa pri svojich inteligentných hodinkách a trh, ako aj používatelia zariadení z tohto segmentu ho prijali kladne. Koncom septembra sa dokonca objavili neoficiálne správy, že Huawei so Samsungom rokuje o použití tohto OS, ktorý je založený na Linuxe. Hovorca Samsungu tieto fámy odbil s tým, že neevidujú žiadnu oficiálnu žiadosť o spoluprácu zo strany Huawei. To ale neznamená, že rokovania neprebiehali na neformálnej báze, resp. za zatvorenými dverami.

Avizovaný Honor 6X
Avizovaný Honor 6X

Značka Honor je akousi ekonomickejšie zameranou odnožou spoločnosti Huawei. Pri zariadeniach tejto značky môžeme badať väčšie zameranie na pomer ceny voči kvalite a výbave. Honor zariadenia sú veľmi obľúbené a inak tomu nebude zrejme ani pri chystanom smartfóne Honor 6X. Ten prinesie do strednej triedy dvojité prevedenie fotoaparátu, ktorý bol doteraz výsadou high-end zariadení alebo smartfónov vyšších tried. Všetky detaily sa dozvieme o pár dní, 18. októbra 2016.