Úvod Zariadenia Huawei predstavil lacný model Enjoy 6 ako konkurenciu pre Xiaomi

Huawei predstavil lacný model Enjoy 6 ako konkurenciu pre Xiaomi

0
Huawei

Gigant Huawei aktuálne predstavil na domácej pôde v Číne nový smartfón s označením Enjoy 6. Jeho výbava a dizajn prezrádza priamu konkurenciu modelu Redmi 3s spoločnosti Xiaomi. 

Hovoríme hlavne o jednoliatom tele, ktoré je vyhotovené z kovu, snímači odtlačkov prstov, ktorý nájdeme na zadnej strane alebo o 5,0-palcovom displeji s HD 720p rozlíšením. Zobrazovací panel je vyrobený AMOLED technológiou.

Osemjadrový čipset MediaTek MT6750 pracuje s 3 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a trochu skromnejším 16 GB úložiskom. Jeho kapacitu kompenzuje slot na pamäťové microSD karty (do 128 GB).

huawei_enjoy

Android 6.0 Marshmallow dopĺňa grafická nadstavba Emotion UI vo verzii 4.1. Zážitky zachytíte 13 Mpx fotoaparátom s clonou f/2.2 alebo 5 Mpx prednou selfie jednotkou. Za výhodu považujeme dual SIM prevedenie aj v rámci 4G LTE konektivity.

huawi_enjoy

4100 mAh batéria sa vzhľadom na nenáročné parametre a veľkosť displeja určite postará o nadštandardnú výdrž na jedno nabitie. Huawei Enjoy 6 sa začne predávať 1. novembra najskôr v Číne s cenou po prepočte 175 eur. Podľa predbežných správ by malo toto zariadenie neskôr preskočiť hranice Číny a dostať sa na pulty predajní aj v iných krajinách.

Pri teoretickej európskej dostupnosti môže cena pokojne atakovať 200 eurovú hranicu. V úvode spomínaný Xiaomi Redmi 3s (3 GB RAM) stojí po prepočte približne 140 eur, v závislosti od konkrétneho predajcu. Je teda o niečo lacnejší, čo je v tomto ekonomicky zameranom segmente veľmi dôležité.

Ak by ste si mali vybrať, investovali by ste vaše peniaze do produktu Huawei alebo radšej Xiaomi?