Už snáď všetci vieme, že nové Pixel smartfóny, ktoré po hardvérovej aj softvérovej stránke navrhla spoločnosť Google, disponujú najlepším fotoaparátom v segmente smartfónov.

Vypovedá o tom hodnotenie 89 bodov, ktoré fotoaparátu udelil uznávaný priemyselný štandard DxOMark. Viac ako čísla nás ale zaujímajú reálne výsledky.

Pripomeňme si, akým fotoaparátom smartfóny Google Pixel a Pixel XL disponujú. Hlavnú úlohu zohráva 1/2.3″ senzor s rozlíšením 12 Mpx. Jeho pixely sú veľké 1.55µm, clonové číslo f/2.0 a fotoaparát dokáže zachytiť 4K video pri snímkovaní 30 fps. Video je v najvyššom 4K rozlíšení elektronicky stabilizované. Optickú stabilizáciu by ste hľadali márne. Namiesto nej tu je pokročilý stabilizačný softvér a HDR+ režim.

Absencia optickej stabilizácie sa tiež postarala o to, že snímač nevytŕča nad telo zariadenia, ako je tomu napríklad pri vlajkových modeloch s podobne výkonnými fotoaparátmi (napr. Galaxy S7, HTC 10, iPhone 7, 7 Plus). OIS hardvér potrebuje istý priestor a ten je spojený s nárastom rozmerov fotoaparátu.

pixel

V albume, ktorý nájdeme v službe Google Fotky si môžeme pozrieť ukážku niekoľkých fotografií, ktoré boli zhotovené práve Pixel smartfónmi od Google. Príznačný hashtag #nofilter naznačuje, že fotografie sú tak dobré, že nepotrebujú žiadnu úpravu. Výsledky môžete nakoniec posúdiť sami.

Pár ukážok fotografií môžete vidieť priamo v tomto článku. Kompletnú sériu snímok v plnej kvalite ale nájdete v albume služby Google Fotky na >tejto adrese<.

pixel pixel pixel