Úvod Google Google Pixel Google Pixel a Pixel XL: Takéto sú slovenské ceny!

Google Pixel a Pixel XL: Takéto sú slovenské ceny!

5

Google len minulý týždeň predstavil dvojicu svojich nových vlajkových lodí Pixel a Pixel XL čím úplne zrušil značku Nexus. Dvojica smartfónov sa pokúsi zabojovať v tej najvyššej lige a ukrojiť čosi z koláča, ktorý si momentálne delia Apple a Samsung.

O tom svedčí nielen ich výbava, ktorá je mimochodom fantastická, ale aj cena, ktorá už tak fantastická nie je. Zariadenia z dielne HTC sú poriadne drahé. Do ponuky sa dostali prvému e-shopu, Alza.sk, ktorý zverejnil ceny pre všetky verzie, teda cenu 32 aj 128 GB verzie oboch smartfónoch v oboch farebných prevedeniach.

Tak koľko, pýtate sa? Tak sa posaďte. Sedíte? Okej, tak poďme na to.

Slovenské ceny pre Google Pixel a Pixel XL

Google Pixel, menší z dvojice, ponúkajúci 5 palcový displej, 32 GB pamäť, 12,3 Mpx fotoaparát (inak vraj najlepší na svete v telefóne), Android 7.1 Nougat2 770 mAh batériu si môžete objednať za 759,90 EUR. Verzia so 128 GB úložiskom zas za 869,90 EUR. A to je menší z dvojice.

pixel-cena

Cena Google Pixel XL, 5,5-palcového kúsku s 32 GB úložiskom, Android 7.1 Nougat, rovnakým 12,3 Mpx senzorom a 3 450 mAh batériou začína na 899 EUR. Ak chcete verziu so 128 GB úložiskom, pripraviť si musíte 1 009 EUR.

Ako ušetriť €100?

Fuuuuuuha. Aspoň, že sa ceny zhodujú s nemeckým Google Play, ktorý udáva rovnaké ceny. Pri aktuálnom kurze ale odporúčame nakupovať z britského Play Store, v ktorom najvyššia konfigurácia Pixel XL v prepočte stojí 909 EUR. Ušetríte tak dobrú stovku.