Úvod Konkurencia Experti z DxOMark: Samsung Galaxy S7 má stále najlepší fotoaparát na trhu....

Experti z DxOMark: Samsung Galaxy S7 má stále najlepší fotoaparát na trhu. iPhone 7 ho neprekonal

2

Netrvalo dlho a renomovaní odborníci na testovanie foto techniky sa pozreli aj na najnovší iPhone 7. Jeho iSight fotoaparát prešiel v tomto roku inováciami. 

Podľa expertov DxOmark, najlepším mobilným fotoaparátom stále disponuje Samsung Galaxy S7, a teda aj Galaxy S7 edge a Galaxy Note 7. Tie dostali do výbavy rovnaký snímač. 12 Mpx senzor dostal väčšie pixely a clonu f/1.7, ktorá sa v kombinácii s Dual Pixel technológiou zaostrovania postarala o hodnotenie 88 bodov.

Toto číslo zatiaľ dobehol HTC 10. Ten používa pre zachytenie obrazu 12 Mpx UltraPixel fotoaparátBSI senzorom, clonou f/1.8 a pixely o veľkosti 1.55μm. 88 bodov si vyslúžila tiež Xperia X Performance. 

Každého z majiteľov vyššie spomínaných zariadení určite zaujímalo, či ich prekoná čerstvá konkurencia v podobe smartfónov iPhone 7 a iPhone 7 Plus.

Menší z dvojice už testovaním v DxOmark prešiel a odniesol si hodnotenie 86 bodov. Odborníci ocenili pridanie optickej stabilizácie, clonu f/1.8 alebo nový procesor pre spracovanie obrazu. Na Galaxy S7 alebo HTC 10 to ale nestačilo. Napriek tomu patrí iPhone 7 medzi smartfóny s najlepšími fotoaparátmi.

Kartami môže zamiešať iPhone 7 Plus, ktorého testovanie ešte len čaká. Jeho duálne prevedenie fotoaparátu sa podarilo, no koľko bodov si od expertov vyslúži je len na domnienkach. Naozaj detailné reporty z testovania už nájdete na oficiálnych stránkach DxOMark, kde vás presmerujú odkazy nižšie.

iPhone 7http://bit.ly/2ddL1AC

Galaxy S7: http://bit.ly/2dTNTnq

HTC 10http://bit.ly/2dDR5Al

Xperia X Performancehttp://bit.ly/2cXkaZn