Úvod Výrobcovia Xiaomi FOTO Xiaomi Mi Note 2: Duálny fotoaparát a lesklé čierne prevedenie

FOTO Xiaomi Mi Note 2: Duálny fotoaparát a lesklé čierne prevedenie

0
Ilustračné foto

Spoločnosť Xiaomi len nedávno predstavila zariadenia Mi 5s a Mi 5s Plus. Už dlhšie sa črtá uvedenie ďalšieho modelu s označením Mi Note 2.

Výrobca Xiaomi si prezývku „čínske Apple“ nevyslúžil náhodou. Pri niektorých zariadeniach a používateľskom prostredí MIUI si môžeme všimnúť prvky vzhľadu, ktoré našli inšpiráciu práve v produktoch s logom nahryznutého jabĺčka.

To však nie je žiaden problém, keďže sa smartfóny spoločnosti Xiaomi tešia veľkej obľube. Po konštrukčnej aj hardvérovej stránke sú spracované veľmi dobre a uznanie si tiež zaslúži skvele vyladené a optimalizované používateľské rozhranie. To po celom svete používa viac ako 200 miliónov ľudí. Cena Xiaomi zariadení navyše podlieza ceny tradičných výrobcov smartfónov a tabletov.

Očakávaný smartfón Xiaomi Mi Note 2 by mal byť ukážkou vrcholového hardvéru a príkladného dizajnu. Toto zariadenie zrejme nebude také lacné, ako sme pri Xiaomi zvyknutí, určite bude ale cenovka nastavená veľmi rozumne.

Gro zariadenia bude tvoriť 5,7 palcový displej s QHD 1440p rozlíšením, čipset Snapdragon 821 alebo konfigurácia v podobe 6 GB RAM a 64 GB ROM či až 8 GB RAM a 128 GB ROM. Model Mi Note 2 dostane duálne prevedenie fotoaparátu, ktorý bude tvoriť dvojica 13 Mpx snímačov. Vpredu sa usídli 8 Mpx širokouhlá kamera.

Po sérii menej kvalitných fotografií sa na verejnosti objavil banner, ktorý zobrazuje „chrbát“ smartfónu Mi Note 2. Daný banner vyzerá ako typický oficiálny propagačný materiál spoločnosti Xiaomi. Už na prvý pohľad je zrejmé, kde výrobca našiel súpera.

Umiestnenie šošoviek fotoaparátu ako aj lesklá čierna povrchová úprava pripomína iPhone 7 Plus. Lákadlom bude ale tiež Android 7.0 Nougat a používateľské prostredie MIUI 8.

xiaomi mi note 2
© playfuldroid.com

Zdroje sa nezhodujú v informáciach o oficiálnom predstavení. Zo začiatku bol avizovaný tohtoročný mesiac október, iné zvesti ale naznačujú uvedenie až v novembri. Nech už bude Mi Note 2 predstavený kedykoľvek v tomto roku, určite sa máme na čo tešiť.