Úvod Aplikácie Facebook uviedol zoštíhlenú verziu svojej Messenger aplikácie. Vyššia rýchlosť, menej dát

Facebook uviedol zoštíhlenú verziu svojej Messenger aplikácie. Vyššia rýchlosť, menej dát

0

Už dlhodobo je známe, že Facebook chce prostredníctvom svojich služieb a aplikácií prepojiť čo najviac ľudí po celom svete. Spoločnosti sa to zatiaľ darí, najnovšie k tomu pomôže odľahčená verzia aplikácie Messenger.

Tá je primárne určená pre majiteľov starších zariadení a krajiny, v ktorých nie je dostatočne rozvinutá internetová infraštruktúra a jej používatelia sa pasujú s pomalým pripojením. Aplikácia Messenger Lite im má umožniť rýchlu a nenáročnú komunikáciu.

Táto aplikácia si zatiaľ odbila premiéru na trhoch v Keni, Tunisku, Malajzii, Srí Lanke a Venezuele. Ďalšie prídu na rad v najbližších mesiacoch a či sa rozšírenie dostupnosti týka aj našej krajiny je zatiaľ otázne.

Menej ako 10 MB

Aplikácia Facebook Messenger Lite má menej ako 10 MB a umožní jej používateľom odosielať rýchlo a jednoducho textové správy, fotky a odkazy komukoľvek, kto používa klasický Messenger alebo jeho odľahčenú verziu Lite.

Klasický Facebook Messenger aktívne používa viac ako jedna miliarda ľudí, čo je bezpochyby dych berúce číslo. Odľahčená verzia aplikácie sa postará o ďalší nárast používateľov. Aspoň taký je plán Facebooku.

Aplikácia Messenger pritom nie je prvou, ktorá dostala zoštíhlenú verziu. Hlavná Facebook aplikácia má tiež sesterskú Lite verziu, ktorej cielenie je rovnaké. Tá je dostupná aj na našom trhu.