Úvod Zariadenia OFICIÁLNE: Google Chromecast Ultra. 4K video a HDR podpora

OFICIÁLNE: Google Chromecast Ultra. 4K video a HDR podpora

0

Google na dnešnej veľkej tlačovej konferencii predstavil nie len nové smartfóny alebo napríklad inteligentný WiFi router, ale tiež novú verziu zariadenia Chromecast.

Ide o kompaktný externý hardvér, ktorý zapojíte do vášho televízora (HDMI). Prostredníctvom neho môžete zo svojho smartfónu alebo tabletu zdieľať na obrazovku televízora rôzny obsah.

Podporované budú aj 4K rozlíšenia videí a filmov z YouTube alebo Netflixu, a tiež napríklad fotografie alebo hudba. Podpora pre Google Play Filmy dorazí v novembri. Bez ohľadu na to, či vlastníte 4K televízor alebo nie, nová generácia Chromecast Ultra bude pracovať a zdieľať obsah 1,8 násobne rýchlejšie ako predošlá generácia.

O dokonalý obraz, sýtejšie farby a hlbší kontrast sa postará štandard HDR10. Okrem WiFi konektivity nájdete na Chromecaste tiež ethernetový port. Google totižto myslel na to, že bezdrôtová WiFi konektivita nemusí byť vždy dostatočná pre zdieľanie dátovo objemného 4K obsahu.

Chromecast Ultra bude k dispozícii od novembra s predajnou odporúčanou cenou 69 dolárov, čiže približne 61 eur. Postupne sa toto zariadenie dostane na trhy v 16-tich krajinách naprieč celým svetom. Chromecast Ultra bude kompatibilný s OS Android a iOS, a tiež s Windows a Mac zariadeniami.

Detailný pohľad na Chromecast Ultra nájdete v oficiálnom videu nižšie.