Úvod Operátori Orange Kto sa v tom má vyznať?: Cenník Orangeu má viac ako 100...

Kto sa v tom má vyznať?: Cenník Orangeu má viac ako 100 dodatkov a 400 strán

7

Cenové ponuky operátorov sú už tak dosť komplikované. Čo však ponúka Orange je na úplne inej úrovni. Ako server DSL informuje, cenník najväčšieho slovenského operátora presiahol 100 dodatkov a pokrýva už 394 strán. Slušné!

Aby zákazník zistil aktuálnu podobu, musí aplikovať zmeny z dodatkov

Priam hororový cenník operátor prevádzkuje aj napriek kritike z roku 2013, keď ešte ani zďaleka nebol v tak zlom stave ako dnes. Aby ste tak reálne zistili čo koľko stojí, musíte sa pozrieť na ich ponuku a potom sa prelistovať dodatkami, ktorých je naozaj neúrekom.

Redaktori DSL si dali tú námahu a spočítali všetky strany dodatkov. Je ich síce 394, niektoré ale pozostávajú aj z dvojstrán. Po ich započítaní server DSL hlási viac ako 400 strán. Fúha.

Cenník Orangeu. Zdroj: DSL.sk
Cenník Orangeu. Zdroj: DSL.sk

Smutné je, že operátor prisľúbil, že s cenníkom niečo spraví. Nakoniec sa ale vrátil k zaužívanému fungovaniu a k cenníku aj naďalej priliepa ďalšie a ďalšie dodatky. Svedčia o tom aj služby iné, než mobilné.

Napríklad taký cenník pre služby po optickej sieti má 70 stránok, Šikovná Prima 59 strán a pripojenie cez DSL až 25 strán.

Všimli ste si šialený cenník Orangeu? My už len skladáme klobúk pred redaktormi DSL, ktorý ho zanalyzovali naozaj podrobne. Ich výcuc si môžete prečítať v tomto článku.