Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry DTEK60 oficiálne v predaji so zaujímavou európskou cenou

BlackBerry DTEK60 oficiálne v predaji so zaujímavou európskou cenou

0

Kanadská spoločnosť BlackBerry už síce ukončila svoju hardvérovú mobilnú púť, no jej partneri, konkrétne TCL držia značku pri živote ďalej.

Ich posledným počinom je bezpečný high-end BlackBerry DTEK60. Spoločnosť TCL vlastní tiež napríklad značku Alcatel. Práve BlackBerry DTEK60 si je nápadne podobný s modelom Alcatel Idol 4s.

Konštrukcia smartfónu je očakávane prémiová. Prednú aj zadnú stranu tvorí sklo, ktoré je osadené do hladkého kovového rámu. V ňom sa usídlil tiež 5,5-palcový displej s QHD 1440p rozlíšením. O pohon sa postará výkonný čipset Qualcomm Snapdragon 820 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte a 32 GB úložiskom (+ microSD).

blackberry dtek60
© shop.blackberry.com

3000 mAh akumulátor nabijete prostredníctvom technológie Quick Charge 3.0. Fotoaparáty pracujú v rozlíšeniach 21 Mpx a 8 Mpx. Fyzickú konektivitu zabezpečí USB typ C.

BlackBerry nezostalo nič dlžné svojej povesti. Na zadnej strane nájdeme zabezpečenie v podobe snímača odtlačkov prstov a nechýba ďalšia podstatnejšia ochrana. Hovoríme o špecializovaných bezpečnostných nástrojoch a aplikáciách DTEK alebo šifrovaní už na hardvérovej úrovni (napr. štandard FIPS 140-2 pre úložisko). Samozrejmosťou je ekosystém BlackBerry Hub and BlackBerry Kalendár spolu s OS Android vo verzii 6.0 Marshmallow s očakávanou aktualizáciou na verziu 7.0 Nougat.

Ak sa pozrieme do oficiálneho internetového obchodu BlackBerry, zistíme, že európska cena bola stanovená na 579 eur (Holandsko, Španielsko, Nemecko, Taliansko). Obyvatelia USA si budú môcť tento smartfón zadovážiť za 499 dolárov.