TV boxy s operačným systémom Android síce nie sú v našich končinách príliš rozšírené, môžete si však vďaka nim urobiť z obyčajného televízora alebo monitora multimediálne centrum.

Aplikácie, hry, obchod Google Play, zdieľanie videa, hudby alebo fotografií. TV boxy sú v prvom rade určené pre milovníkov multimédií. Stačí ich zapojiť k televízoru a na internet. V dnešnej dobe je ich cena podstatne nižšia, ako tomu bývalo kedysi pri ich trhových premiérách.

Nižšie nájdete niekoľko tipov na zaujímavé zariadenia z tejto kategórie, ktoré ponúkajú optimálny pomer výbavy voči ich cene. Vybrať si pri nich môžete nie len pamäťové konfigurácie ale hlavne európsky štandard napájania, čo je viac ako dôležité. Poďme teda na to.

TIP: 5% zľava na všetky TV boxy! Použijte kód TVBOXX5

Ako prvý spomenieme NEXBOX A95X, ktorý beží na operačnom systéme Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Široká podpora pre Kodi / XBMC, DLNA, Airplay alebo Miracast dovoľuje zdieľať na obrazovku televízora akýkoľvek obsah zo smartfónu alebo tabletu.

tv box

K TV boxu môžete pripojiť tiež bezdrôtovú klávesnicu a myš, a teda ho používať ako akýsi mini počítať s Androidom. HDMI port znesie prenos 4K videa, alebo 2K videa pri hladkých 60 fps. Nižšie rozlíšenia sú samozrejme podporované tiež.

Ethernetový port dopĺňa dvojica USB portov, použiť tiež môžete microSD karty a vďaka rozmerom 9,3 x 9,3 x 1,1 cm si nájde miesto v každej obývačke. Kompletné parametre aj s aktuálnou cenou nájdete na stránke predajcu v odkaze nižšie.

>>> Zobraziť NEXBOX A95X <<<

Tradičný televízor alebo monitor môžete premeniť na inteligentnú multimediálnu platfromu aj vďaka modelu Docooler M9S-PRO. Ten beží na OS Android vo verzii 5.1 Lollipop.

tv box

Poháňa ho štvorica jadier Cortex-A53 s taktom 2,0 GHz a grafika Mail-450, 3 GB operačná pamäť je spojená s rozšíriteľným 32 GB interným úložiskom a aj v tomto prípade si môžete zvoliť WiFi pripojenie alebo klasický káblový ethernet.

>>> Zobraziť Docooler M9S-PRO <<<

Podobnou hardvérovou výbavou disponuje TV box YOKATV KB2. Na palube ale nájdeme Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Na televízore alebo monitore budete môcť používať Skype, YouTube, Facebook alebo mnohé iné aplikácie.

tv box

Podporované sú všetky hlavné aj menej používané formáty pre video, obraz a zvuk. K zariadeniu dostanete kompaktný diaľkový ovládať. Bluetooth 4.0 môžete využiť pre pripojenie herného ovládača, slúchadiel a ďalších zariadení.

>>> Zobraziť YOKATV KB2 <<<

TV box MXQ PRO NEXBOX na zákazníkov útočí hlavne nízkou cenou. Tá sa síce odzrkadlila na staršej verzii OS Android a napríklad menšej kapacite operačnej pamäte RAM, stále však dokáže plnohodnotne pokryť multimediálne nároky väčšiny používateľov.

TV box

>>> Zobraziť MXQ PRO NEXBOX <<<

Na všetky TV boxy v aktuálnej ponuke predajcu TomTop si môžete uplatniť 5 % zľavu, a to zadaním špeciálneho promo kódu pri objednávaní. Promo kód „TVBOXX5“ (bez úvodzoviek) bude platiť do 30. októbra 2016, čiže sa s prípadnou kúpou nemusíte ponáhľať. Kompletný zoznam TV boxov, pri ktorých si je možné kupón uplatniť nájdete tradične v odkaze nižšie.

>>> Zobraziť zoznam TV boxov <<<