Úvod Zariadenia Čínske Xiaomi spúšťa vyšetrovanie. Dôvodom majú byť vybuchujúce batérie

Čínske Xiaomi spúšťa vyšetrovanie. Dôvodom majú byť vybuchujúce batérie

2
Ilustračné foto
Už všetci vieme, s akými problémami sa potýka kórejská spoločnosť Samsung pri svojom inovatívnom Galaxy Note 7. Explodujúce batérie v tomto zariadení spôsobili v segmente smartfónov doteraz nevídané komplikácie.

Zdá sa ale, že Samsung nie je jediný, koho takéto problémy trápia. Najnovšie správy z čínskych médií hovoria, že výrobca Xiaomi oslovil špecializovanú firmu, ktorá má za úlohu vyšetriť dôvody vybuchujúcich smartfónov značky Xiaomi.

V tomto prípade ale nejde (zatiaľ) o problém rozmerov Samsungu. 5. septembra mal údajne počas nabíjania explodovať Xiaomi Mi Max a 9. septembra začal v zadnom vrecku nohavíc jednému z používateľov horieť Xiaomi Mi4C. Smartfón bol pritom zakúpený z oficiálnych stránok spoločnosti Xiaomi, čiže o originalite zariadenia neexistujú pochybnosti. Výrobca Xiaomi podľa dostupných správ poškodené osoby odškodnil.

xiaomi xiaomi

Napriek tomu, že mohlo ísť o ojedinelé prípady, vyšetrovanie vítame. Zachytenie prípadného kvalitatívneho nedostatku už v zárodku by bolo viac ako efektívne nielen pre konečných spotrebiteľov, ale aj samotnú spoločnosť. Výrobca Samsung si bude musieť podľa odhadov pripraviť až jednu miliardu dolárov, ktoré odzrkadľujú náklady zvolávacej akcie a výmeny nebezpečných smartfónov Galaxy Note 7 za nové, bezpečné.

Po ukončení vyšetrovania by malo byť zverejnené oficiálne stanovisko, na ktoré si určite počkáme.