Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Robot. Nový inteligentný vysávač, ktorý je lacnejší ako konkurencia

Xiaomi Mi Robot. Nový inteligentný vysávač, ktorý je lacnejší ako konkurencia

7

Xiaomi sa s vervou púšťa do celého segmentu spotrebnej elektroniky. Xiaomi smartfóny, tablety, reproduktory, televízory, dokonca varič ryže a teraz inteligentný robotický vysávač.

Xiaomi Mi Robot Vacuum sa prevedením nelíši od ostatných podobných produktov. Vyzerá podobne, ako napríklad známy robotický vysávač Roomba. Táto novinka od Xiaomi obsahuje 12 senzorov, medzi ktorými nechýba laser. Ten má na starosti sledovanie vzdialenosti a okolie vysávača overuje 1800 krát za sekundu.

V senzorovej výbave nájdeme tiež gyroskop, akcelerometer alebo ultrazvukový senzor. Mapovanie prostredia, napr, obývačky, ktorú chcete povysávať, prebieha v reálnom čase a rovnako tak vyhodnocovanie polohy a smeru vysávania. Výšku sacieho mechanizmu si môžete nastaviť podľa povrchu, ktorý má byť zbavený nečistôt.

Xiaomi Mi Robot

Jednosmerný motor NIDEC, ktorý Mi Robota poháňa, je veľmi tichý a 5200 mAh batéria dokáže zabezpečiť nepretržité upratovanie 2,5 hodiny. Robot sa samozrejme dokáže sám vrátiť do doku pre nabíjanie, ovládať ho bude možné cez smartfón a cena? 255 dolárov, čiže 228 eur.

Xiaomi Mi Robot

Tá je však určená pre Čínu a tam si tento vysávač odbije trhový štart už 6. septembra. S globálnou expanziou počítať nemôžeme, čiže jedinou cestou, ako sa k Mi Robotovi dostať je prostredníctvom rôznych medzinárodných online predajcov.