Úvod Výrobcovia Xiaomi Oficiálny dátum predstavenia: Xiaomi pozýva na odhalenie modelu Mi 5s

Oficiálny dátum predstavenia: Xiaomi pozýva na odhalenie modelu Mi 5s

0
Ilustračné foto

Smartfón Xiaomi Mi 5 by sa dal označiť ako najlacnejší high-end model tohto roku. Vrcholové parametre nájdeme v spojení s príťažlivým dizajnom a skvele vyladeným prostredím MIUI.

Spoločnosť Xiaomi si je úspechu tohto smartfónu vedomá a už skôr bolo známe, že plánuje predstaviť jeho, povedzme vylepšenú verziu. Nepôjde teda o novú generáciu alebo výraznejšie zmenený smartfón. K jeho názvu pribudne písmeno „S“.

Čo sa týka spomínaných vylepšení, pripraviť sa môžeme na Snapdragon 821, ktorý nahradí samo o sebe poriadne výkonný čip Snapdragon 820. Jeho štyri jadrá sa popasujú s taktom 2,4 GHz. Samozrejmosťou je grafický spoluhráč v podobe čipu Adreno 530.

xiaomi-mi-5-8

Displej zostane rovnaký, čiže optimálny 5,15-palcový FHD 1080p zobrazovací panel. 3 GB pamäť RAM štandardu LPDDR4 bude spojená so 64 GB internou pamäťou. Vyššia konfigurácia sa bude niesť v duchu hodnôt 4 GB RAM a 128 GB ROM, či až 6 GB RAM a 256 GB ROM.

K TÉMETEST Xiaomi Mi 5: Najlepší najlacnejší high-end na trhu

16 Mpx fotoaparát bude aj v inovovanom prípade dopĺňať 4-osá stabilizácia obrazu. Clonové číslo sa zastaví na nízkej hodnote f/1.8 a spomenúť musíme PDAF zaostrovanie. Kapacita akumulátora by mala byť 3490 mAh a nabijeme prostredníctvom USB typ C konektora a technológie Quick Charge 3.0.

Údajná podoba Xiaomi Mi 5s. Nové má byť kruhové tlačidlo pod displejom.
Údajná podoba Xiaomi Mi 5s. Nové má byť kruhové tlačidlo pod displejom.

Aj najväčšou zaujímavosťou by malo byť avizované ultrazvukové snímanie odtlačku prsta. Gro tejto technológie patrí spoločnosti Qualcomm. Informácie o tejto technológii boli známe už v minulom roku. Napriek tomu by má byť Xiaomi Mi 5s vôbec prvým smartfónom, ktorý dostane túto technológiu do výbavy. Odtlačok prsta tak bude snímaný priamo na displeji a nie v rámci tlačidla pod displejom alebo dotykovej plochy na zadnej strane smartfónu, ako to môžme vidieť pri väčšine súčasných inteligentných mobilných telefónoch.

Všetky informácie vyššie sú stále v rovine neoficiálnych správ. Minulosť však ukázala, že pri značke Xiaomi sa väčšina uniknutých detailov o vlastnostiach nového smartfónu potvrdí.

Pozvánka zobrazuje hybrid číslice „5" a písmena „S"
Pozvánka zobrazuje hybrid číslice „5″ a písmena „S“

Istí sme si dvoma vecami. Xiaomi predstaví model Mi 5s 27. septembra 2016, čo dokazuje zverejnený banner. Druhým ternom bude opäť príťažlivá cenovka vzhľadom k výbave a vlastnostiam. Ak si brúsite zuby na nový smartfón, neponáhľali by sme sa a počkali na oficiálne odhalenie. Xiaomi Mi 5s vás môže zaujať.