Úvod Elektromobilita VIDEO: Tesla Model S P100D je šialene rýchla. V rozbehu zotrela Lamborghini...

VIDEO: Tesla Model S P100D je šialene rýchla. V rozbehu zotrela Lamborghini Huracán

2

Minulý mesiac revolučná automobilka Tesla Motors Elona Muska opäť ohromila automobilový svet. Predstavila zatiaľ najvýkonnejší elektromobil Tesla.

Nejde o žiadny nový model, ale dobre známy Tesla Model S. Nová je však batéria, ktorá má až 100 kWh. Z kapacity vyplýva aj označenie P100D. Táto verzia je absolútne zviera, čo sa týka zrýchlenia. Z nuly na približnú stovku sa dostane za 2,5 sekundy. To veľa komerčne dostupných automobilov nedokáže.

Stále sa pritom bavíme o smart aute, ktorého ovládacie prvky v kokpite pripomínajú smartfón. Dotykový displej, softvérové aktualizácie, internet, senzory. Inak je Tesla Model S aj v tejto verzii identická s predošlými verziami. Päť miest na sedenie, dva batožinové priestory (vpredu a vzadu), audio systém, klimatizácia, pohodlné sedadlá.

Čo sa však stane, ak v podstate rodinný sedan na elektrinu postavíte na štart s benzínovým super športovým žihadlom Lamborghini Huracán (LP610-4) s cenou približne 212 tisíc eur? To už prezradí video nižšie, no napovieme, že Lamborghini Huracán zdolá stovku za 3,2 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 320 kilometrov za hodinu.

Lamborghini Huracan LP610-4
Lamborghini Huracan LP610-4

Ak by ste pred pár rokmi niekomu povedali, že elektromobil dokáže držať krok s moderným superšportom, asi by vás vysmial. Súčasnosť je ale iná.