Úvod Sociálne siete VIDEO: Pieseň japonského interpreta sa stala behom niekoľkých dní internetovým hitom. Na...

VIDEO: Pieseň japonského interpreta sa stala behom niekoľkých dní internetovým hitom. Na konte má už 50 miliónov prehraní

5

Doba, kedy internetovú scénu doslova valcoval hit Gangnam Style interpreta PSY je preč a zdá sa, že tu máme nového nástupcu. V najbližších dňoch v online svete určite natrafíte na písmená PPAP.

PPAP je totižto názvom piesne, ktorú zložil japonský spevák a komik Piko Taro, vlastným menom Kazuhiko Kosaka. Pieseň nie je žiadnym umeleckým skvostom ani prehliadkou inštrumentálnych zručností skupiny hudobníkov.

Ide o tzv. „earworm“ pieseň, ktorá je z neznámych dôvodov silne návyková, neustále vám hrá v hlave a vy neviete prečo. Tak, ako všetky takéto podobné piesne, aj táto vám začne po nejakej dobe liezť na nervy a pri každom ďalšom jej zobrazení vám stúpne tlak.

Text piesne vypovedá o človeku, ktorý sa snaží pripojiť pero k ovociu, konkrétne k ananásu a jablku (Pen Pineapple Apple Pen). Naozaj. Pieseň dopĺňa extravagantný kostým a choreografia speváka. Klip bol najskôr zverejnený na serveri YouTube koncom augusta. Za tú dobu nazbieral viac ako 5 miliónov prehraní, väčší úspech ale zožal na sociálnej sieti Facebook.

Na nej ho zdieľala stránka 9GAG, pričom vložené video zaznamenalo neuveriteľných 50 miliónov prehraní, trištvrte milióna reakcií a takmer milión zdieľaní. Ak ste zatiaľ o piesni nepočuli, zamierte na video nižšie. V najbližších dňoch ho na sociálnych sieťach a v online svete určite ešte niekoľkokrát uvidíte, alebo vám naň niekto z vašich priateľov pošle odkaz.