Úvod Zaujímavosti Spotify chce získať väčší náskok pred konkurenciou. Plánuje kúpiť SoundCloud

Spotify chce získať väčší náskok pred konkurenciou. Plánuje kúpiť SoundCloud

1
© thetechportal.com

Spotify je stále najpopulárnejšia hudobná online služba pre zdieľanie hudobného obsahu. Za jej obsah platí viac ako 40 miliónov používateľov a v blízkej budúcnosti sa zrejme ešte viac rozšíri. 

Svedčia o tom najnovšie správy, ktoré priniesol renomovaný magazín Financial Times. Podľa nich Spotify pokročilo v rokovaniach s majiteľmi hudobnej služby SoundCloud, ktorú by chceli získať pod svoje krídla. Samozrejme za nemalú sumu.

Asi najväčšou konkurenciou pre Spotify nie je len nemenej obľúbený Deezer ale hlavne rýchlo rastúca služba Apple Music. SoundCloud by pomohol Spotify získať podstatný náskok pred touto konkurenciou.

SoundCloud ponúka širokú databázu nezávislej hudby, podcasty a remixy, ktoré oslovujú veľké publikum. SoundCloud síce patrí k popredným hráčom na poli zdieľanej hudby, no nikdy nenašiel obchodný model, ktorý by adekvátne fungoval. Spotify by predstaviteľom SoundCloudu peniaze určite zarobilo.

Z dohody o kúpy by tak ťažili obe spoločnosti zastrešujúce zainteresované hudobné služby. Otázka kúpnej ceny ešte nie je namieste, no hodnota spoločnosti SoundCloud sa odhaduje na 800 miliónov dolárov. V júli tohto roka do nej investori pritom naliali 100 miliónov dolárov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spotify.music“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soundcloud.android“]