Úvod Zariadenia Smartfóny, drony aj virtuálna realita. Výber smart technologických hračiek za prijateľné ceny

Smartfóny, drony aj virtuálna realita. Výber smart technologických hračiek za prijateľné ceny

0

Obľúbený internetový predajca GearBest nás opäť neváhal informovať o čerstvej ponuke rôznych technologických hračiek a smart zariadení, ktorým venoval vlastnú rubriku.

Tá dostala príznačný názov Tech Discovery Channel a nájdete v nej desiatky rôznych, viac či menej zaujímavých produktov. Menej zaujímavé necháme bokom a o výber tých najzaujímavejších sme sa postarali my.

Redmi Note 3 Pro je jeden z najobľúbenejších modelov čínskeho výrobcu Xiaomi. Obyčajný verzia, čiže nie tá Pro, aktuálne zožala veľký predajný úspech v Indii. Každý deviaty smartfón predaný v tejto krajine bol práve spomínaný Redmi Note 3.

Tento smartfón si niekto v Indii objednal v priemere každých sedem sekúnd a do septembra sa ich predalo viac ako 2,3 milióna kusov. Pro verzia dostala do výbavy prémiovejší čipset Snapdragon 650 so šiestimi jadrami o takte 1,8 GHz.

redmi note 3

32 GB interné úložisko bohate pokryje potreby väčšiny používateľov a to isté platí aj o 3 GB kapacite operačnej pamäte RAM. Fotografie zo 16 Mpx fotoaparátu s clonou f/2.0 zobrazíte na 5,5 palcovom FHD 1080p displeji, ktorý je osadený v kovovom tele s rozmermi 15,25 x 7,60 x 0,87 cm. Za zmienku tiež stojí 4000 mAh batéria a podpora 800 MHz 4G LTE pásma používaného v našej krajine.

Cena necelých 169 eur je stanovená dočasne a platiť bude ešte približne jeden deň.

Keď virtuálnu realitu, tak poriadnu. PIMAX 4K je určená pre priame pripojenie k výkonnému počítaču. 4K rozlíšenie na úrovni 3840 x 2160 pixelov (806 ppi) vytvorí doslova pohlcujúci obraz, o čom svedčí tiež 110 stupňové zorné pozorovacie pole.

Prípadným nepríjemnostiam s točením hlavy hlavne pri dlhšom používaní zabráni 1000 Hz dvojitý gyroskop, ktorý dopĺňa senzor zrýchlenia, magnetometer, senzor hĺbky a senzor svetla. Náhlavná súprava tiež disponuje odnímateľnými slúchadlami, ktoré pripojíte klasicky, prostredníctvom 3,5 mm jacku.

pimax 4k

Pre použitie tejto smart hračky budete potrebovať počítač s OS WIndows 7, 8 alebo 10, minimálne procesor Intel Core i5, grafický základ DirectX 3D10, Nvida GT X960 / AMD R9 290 alebo lepší, či minimálne 4 GB voľného miesta na disku. Headset podporuje hry určené pre platformu SteamVR a Oculus. Pre plnohodnotnú konektivitu samozrejme počítajte s HDMI 1.4B video výstupom a konektormi USB 2.0 / 3.0.

pimax 4k

Keďže ide o čerstvú high-end novinku, zmieriť sa musíme s cenou presahujúcou 300 eur. Tá však odzrkadľuje technologickú výbavu. Predajca začne prvým zákazníkom toto zariadenie odosielať na konci septembra, resp. začiatkom októbra.

Z lietajúcich dronov a quadrokoptér sme vybrali model XK X251. Ten nie je najdrahší a ani najlacnejší z ponuky, predstavuje však optimálne riešenie pre zaznamenávanie vašich výletov a rôznych udalostí z vtáčej perspektívy.

Xk X251

6-osová stabilizácia, rýchlosť letu 21 metrov za sekundu, kontrolný rádius 300 metrov, čas letu 12 minút alebo nabíjanie do plnej kapacity za 60 až 80 minút. Dron sám o sebe neobsahuje žiadnu kameru. Pre tento účel slúži upevňovací mechanizmus, do ktorého vložíte vlastnú akčnú kameru. Tie sú dnes veľmi obľúbené a okrem GoPro či Xiaomi ich vyrába množstvo ďalších výrobcov.

100 eurová cenovka bude platiť ešte pár dní. Nižšie si môžete pozrieť video, ktoré vás s dronom oboznámi lepšie.

Vyššie spomenuté zariadenia sú len zlomkom z celej ponuky. Kompletné portfólio si môžete minimálne len prezrieť na stránkach predajcu v odkaze nižšie, no sme presvedčení, že vás určite niečo zaujme. Niektoré položky začínajú s obvyklou čínskou cenou na úrovni pár desiatok eur.

>Zobraziť ponuku Tech Discovery Channel<