Úvod Smartphony Dohady Smartfón LG V20 bude predstavený už zajtra. Aké parametre ponúkne?

Smartfón LG V20 bude predstavený už zajtra. Aké parametre ponúkne?

4

Kórejská spoločnosť LG zajtra predstaví v poradí už druhý top smartfón z „V“ línie označený ako V20. Ponúkne špičkové parametre a má byť náplasťou na zle sa predávajúci model G5.

Predstavenie sa udeje v americkom meste San Francisco a LG toto očakávané zariadenie prezentuje tak, že svojim potencionálnym majiteľom ponúkne „najlepší video a audio zážitok“.

Čínske technologické blogy už dlhšie avizujú implementovanie 32-bitového ESS DAC hi-res zvuku, 5,7 palcového displeja s QHD 1440p rozlíšením alebo duálneho fotoaparátu. Ten bude mať 16 Mpx a predpokladáme isté, minimálne softvérové inovácie oproti duálnemu fotoaparátu z LG G5.

LG V20

Technologický koncert tiež zahrá čipset Snapdragon 820 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a neprekvapí masívnejšia 4000 mAh batéria. Vzhľadom na hladný čipset a vlastnosti bude stačiť na maximálne jeden-jeden a pol dňa prevádzky. Otázna je zatiaľ modulárna konštrukcia, na ktorú LG v prípade tohto smartfónu zrejme zanevrie.

Novinkou ale má byť celkom originálne otváranie zadného panelu pre prístup k batérii a slotom na SIM / microSD karty. Polovica zadnej plochy sa bude dať otvoriť posunutím do strany, čo je opäť v segmente súčasných smartfónov tak trochu nevídane.

LG V20

Podľa predpovedí, smartfón LG V20 zrejme nepodlezie uvádzaciu predajnú cenu na úrovni 600 dolárov. Na trhu by sa mal objaviť 23. septembra, čiže približne dva týždne od predstavenia. Medzi ďalšie netradičné atribúty bude patriť sekundárny displej pre zobrazenie hodín, počasia, notifikácií alebo skratiek pre aplikácie. Poriadne širokouhlé selfie vytvorí dvojica kamier na prednej strane nad displejom. LG V20 bude vôbec prvým smartfónom na svete, ktorý príde s predinštalovaným OS Android vo verzii 7.0 Nougat. Určite sa tak máme na čo tešiť.