Úvod Smartphony Predstavenie Smartfón LeEco Le Pro 3 oficiálne: Snapdragon 821, 6 GB RAM a...

Smartfón LeEco Le Pro 3 oficiálne: Snapdragon 821, 6 GB RAM a viac

0

Po mnohých únikoch informácií a dohadoch o poriadne výkonnom smartfóne LeEco Le Pro 3 tu máme konečne oficiálne odhalenie. Novinka je rozhodne zaujímavá.

LeEco Le Pro 3 poháňa, rovnako ako napríklad Asus Zenfone 3 Deluxe, čipset Qualomm Snapdragon 821. Ide o mierne vylepšenú a výkonnejšiu verziu skvelého Snapdragonu 820. Čipset je spojený so 6 GB kapacitou operačnej pamäte RAM štandardu LPDDR4.

Predstavenie smartfónu sa odohralo dnes v Číne a podobne, ako nové iPhone 7 zariadenia či predošlá generácia LeEco smartfónov, model Le Pro 3 nedisponuje 3,5 mm jackom. Hudbu budete môcť počúvať prostredníctvom USB typ C konektora a digitálneho výstupu v rámci vlastnej technológie výrobcu, označenej ako Continual Digital Lossless Audio. Poteší, že v balení si kupujúci nájdu aj kvalitné slúchadlá s USB typ C konektorom.

leeco le pro 3

5,5-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením a mierne zakriveným 2.5D sklom je príjemným štandardom. QHD by možno vlajkovému modelu pristálo viac, aspoň sa ale čo to ušetrí z kapacity batérie. Tá má mimochodom hodnotu kapacity 4070 mAh, pričom sa ukrýva v tele tenkom len 7,5 mm. Pôvodné dohady o 5000 mAh kapacite sa nepotvrdili. Možno bude táto kapacita doménou iného budúceho smartfónu s logom LeEco podobne, ako avizovaná 8 GB pamäť RAM. Aby sme nezabudli, akumulátor nabijete pomerne rýchlo vďaka technológii Quick Charge 3.0.

leeco le pro 3

LeEco Le Pro 3 nedisponuje slotom na microSD karty, čo pri 64 GB, resp. 128 GB natívnom úložisku až tak nevadí. Fotoaparát má 16 Mpx, clonu f/2.0, PDAF technológiu zaostrovania a vpredu nájdeme širokouhlú 8 Mpx kameru. Na palube tiež nájdeme OS Android vo verzii 6.0.1 Marshmallow. S aktualizáciou na 7.0 Nougat určite počítame.

Čo sa týka zverejnených cien, tie sú samozrejme určené pre čínsky trh a po prepočte vyzerajú nasledovne. Najlacnejší model sa bude na domácej pôde predávať za približne 240 eur (4 GB RAM / 32 GB ROM). Na túto verziu by sme ale zabudli, keďže si stačí priplatiť 30 eur a získate model so 6 GB RAM a 64 GB úložiskom. Vrcholom je konfigurácia v podobe 6 GB RAM a 128 GB pamäť za približne 400 eur. Predpredaj odštartuje 28. septembra 2016.

Výrobca už dávnejšie prezradil, že s novými smartfónmi plánuje zaútočiť aj na americký trh. Ako tam ambiciózneho „Číňana“ privítajú uvidíme zrejme na konci tohto roka.